Geniet van de zomer in de Tuin van Sjef, ook in de toekomst!

Foto: De tuin van Sjef

VELP – Ook in augustus worden er in de Tuin van Sjef, Boulevard 33a, Velp (Gld), open tuindagen gehouden. De Tuin van Sjef is een door de mens vormgegeven natuuroase,
midden in de bebouwde kom en grenzend aan de Rozendaalse Beek.

Na het overlijden van initiatiefnemer Sjef van der Molen, augustus vorig jaar, zijn vele vrijwilligers actief met het voor de toekomst behouden van dit belangwekkende erfgoed.

Belangrijk onderdeel van hun activiteiten, uitgevoerd onder de vlag van de Stichting de Tuin van Sjef, is het met behulp van crowdfunding en schenkingen aankopen van de Tuin van Sjef en bijbehorend huis.

Van de voor dit doel benodigde 300 duizend euro zijn er inmiddels bijna 180 duizend binnengehaald! De Stichting heeft van de gemeente Rheden extra tijd gekregen, tot 1 januari 2016, om het gehele bedrag te financieren.

Dus met deze mooie tussenstand gaat de organisatie vol energie door, want ze zijn er nog niet! Zie voor meer informatie: http://www.detuinvansjef.nl.

Op de volgende zondagen en zaterdag in augustus kunt u een bezoek brengen aan de Tuin van Sjef, binnenshuis is er een expositie van bijzondere vondsten, zoals schelpen, schedels, stenen en andere naturalia en is informatie over de crowdfunding te krijgen.

Zondag 2 augustus van 13 tot 17 uur, rondleidingen om 13 en 15 uur door Rob Graat, beheerder Heemtuin Presikhaaf .

Zaterdag 15 augustus van 13 tot 17 uur, rondleidingen om 13 en 15 uur door Nigel Harle , florist en medewerker tuinbeheer Tuin van Sjef.

Zondag 30 augustus van 13 tot 17 uur, rondleidingen om 13 en 15 uur door Truus Schennink, beheerder en bestuurslid Tuin van Sjef.

Er zijn ook opentuin zondagen in september!!

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen