Oude Jan in Velp uitverkoren als podium voor internationaal toptalent

Foto: Toptalenten in De Oude Jan Velp

VELP – Opnieuw is de Oude Jan aan de Kerkstraat 56 in Velp uitverkoren als podium voor internationaal toptalent. Vier hoogbegaafde pianisten geven elk een concert in het kader van een masterclass die zij deze zomer in Duitsland volgen.

Tussen 20 juli en 2 augustus 2015 vindt de internationale muziekzomer “Campus Cleve” voor de 8e keer plaats. Dit evenement omvat naast masterclasses voor veelbelovende jonge pianisten ook een pianofestival waarin de deelnemers van de masterclass zich aan het publiek voorstellen. Zij hebben daarbij diverse podia in de grensstreek ter beschikking, zowel in Nederland als in Duitsland.

Opnieuw is de Oude Jan uitverkoren om daaraan medewerking te verlenen. Op achtereenvolgens 29, 30, 31 juli en op 1 augustus spelen vier internationaal hoogbegaafde pianotalenten in ons prachtige 12e eeuwse kerkje.

De concerten beginnen steeds om 20.00 uur, de entree is gratis, maar aan het eind is er een collecte om bij te dragen in de onkosten van de musici zelf.

  • Woensdag 29 juli speelt de pas 13-jarige Clara Strobel (België), zij heeft al diverse eerste prijzen in de wacht gesleept. Zij speelt werken van J.S. Bach, L. v. Beethoven, F. Chopin en B. Smetana.
  • Donderdag 30 juli is Yaozong Song uit China aan de beurt, hij is pas 16 jaar. Hij heeft al vanaf 2007 enkele eerste prijzen gewonnen. Op speelt hij werken van F. Chopin, F. Liszt en S. Rachmaninoff.
  • Vrijdag 31 juli is de beurt aan de zeer begaafde Seo-Jin Yoon uit Zuid-Korea met werken van J. S. Bach, L. v. Beethoven, F. Chopin, F. Liszt en G. Ligeti. Al in de negentiger jaren won zij meerdere eerste prijzen.
  • Zaterdag 1 augustus speelt Benjamin Mead (Groot-Brittannië) op de vleugel in de Oude Jan werken van J.S. Bach, L. v. Beethoven, J. Brahms en H. Frost.

De Stichting Vrienden van de Oude Jan nodigt u van harte uit om te komen genieten van deze kwalitatief hoogwaardige concerten. Zij hoopt opnieuw op een ‘volle bak’ zoals vorig jaar.

Toptalenten in De Oude Jan Velp Toptalenten in De Oude Jan Velp

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen