Ouder echtpaar weigert te verhuizen in Dieren

Foto: rheden.nieuws.nl- Peter de Waard

DIEREN – Bewoners Joop (89) en Anneke (88) Veldhof verzetten zich al sinds 2002 tegen de verkoop van hun woning. De woning staat op de plek waar komend najaar de parkeergarage moet gaan komen, het echtpaar is echter niet van plan om hun huis te verlaten voor de parkeervoorziening en te verkopen aan de gemeente.

Wethouder Nicole Olland betreurt de gang van zaken: ”Denkend vanuit het belang van de inwoners van Dieren- in het bijzonder die van de Oranjebuurt- is deze vertraging teleurstellend. De nieuwe parkeervoorziening verlost de Oranjebuurt van veel parkeeroverlast. Daarnaast is de parkeervoorziening onlosmakelijk verbonden met het project Traverse Dieren. De parkeervoorziening zorgt ervoor dat aan de zuidzijde van het station ruimte ontstaat voor de verlegde N348”.

De bewoners van het pand aan de Noorder Parallelweg 25 in Dieren hebben deze week cassatieberoep aangetekend tegen het vonnis van de rechtbank tot onteigening van hun woning. Dit onteigeningsvonnis is op 1 juli door de rechtbank uitgesproken. De bewoners vragen nu aan de Hoge Raad om het door de rechtbank uitgesproken onteigeningsvonnis te vernietigen. De bouw van de parkeervoorziening zou in het najaar starten. Dit moet nu worden uitgesteld.

De woning aan de Noorder Parallelweg is het laatste perceel dat nodig is om de parkeervoorziening mogelijk te maken. Het bestemmingsplan voor de herontwikkeling van het stationsgebied is sinds 3 december 2014 onherroepelijk. De gemeente heeft de afgelopen jaren tevergeefs geprobeerd in gesprek te komen met de bewoners om de woning aan te kopen.

Mogelijk tijdelijke parkeergelegenheid creëren
De gemeente moet het verloop van het cassatieberoep afwachten. De doorlooptijd van de procedure bij de Hoge Raad is nog niet bekend. Wanneer de bouw van de parkeervoorziening voor langere tijd uitgesteld wordt, gaat de gemeente op de huidige percelen aan de Noorder Parallelweg een tijdelijke parkeergelegenheid inrichten. Zo kan de provincie Gelderland toch starten met de Traverse-werkzaamheden aan de zuidzijde van het station.

huisDieren2

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen