COLUMN: Hoe doe jij dat? Niet alleen rust maar ook inspiratie

Foto: Ondernemersteam Gelderland

Iedereen heeft na een periode van hard werken vakantie nodig, ook de ondernemer.

Als ondernemer heb je in zo’n vakantieperiode géén inkomsten uit werk, zoals als je in loondienst hebt met je vakantiegeld, en moet je toch leven en wil je vakantie vieren.

Ook is er de kwestie van of je wel of niet mobiel bereikbaar en beschikbaar wil blijven voor je klanten mocht de kans van je leven langskomen in vakantietijd. Daarom beperken veel ondernemers deze vakantieperiode tot een periode die eigenlijk net te kort is om echt lichamelijk en geestelijk uit te rusten en te ontspannen, en er optimaal van te kunnen profiteren.

Herbezinning
In de ontspanning van de vakantie, vaak in een vreemde en nieuwe omgeving, gebeuren echter veel goede dingen voor de mens, voor de ondernemer. De ontspanning helpt je om niet meer in de hamstermolen van je oude denk- en leefpatronen rond te rennen. De vakantie-omgeving met een ander levensritme, gewoontes, taal en cultuur helpt je met andere ogen naar de wereld om je heen te kijken.

Vaak valt dan nog het meeste op hoe en met welke keuzes jij je leven hebt ingericht. Dan komt automatisch de vraag naar boven of jij hier na de vakantie nog steeds op dezelfde manier mee wil doorgaan. Eigenlijk zou de vakantieperiode een tijd van goede voornemers moeten zijn, niet met nieuwjaar.

Carriereswitch
Heel veel mensen komen na de vakantie ontspannen thuis met veel inspiratie voor verandering in hun leven, en bijna altijd is dat ook op het gebied van werk. Een andere baan, in loondienst of als ondernemer, om datgene te gaan doen waar je nu aan toe bent. Om datgene te gaan doen waar je helemaal blij van wordt.

Om datgene te gaan doen waar je al je hele leven van droomt. En mocht dat het opzetten van een eigen bedrijf zijn of andere activiteiten voor je eigen bedrijf en op die manier je droom creëren, dan ben je bij Ondernemersteam Gelderland aan het juiste adres voor advies en begeleiding.

Vooral doen !!
En voor al die inspiratie op alle andere gebieden van je leven, is er maar één advies : Leven is het meervoud van lef ! Wees niet bang, ga leven, en voer vooral die gewenste veranderingen door in je leefstijl, één voor één met telkens het belangrijkste eerst. Op deze manier bouw je elke dag weer aan een fijn, creatief en gelukkig leven.

Over
Ondernemersteam Gelderland schrijft wekelijks een column over ondernemen. Deze column gaat over ondernemen in de breedste zin van het woord, wat heb je er voor nodig, waar loop je tegen aan, wie kan mij helpen, en nog veel meer. Het geeft antwoorden op vragen die (startende) ondernemers hebben.
Heb jij antwoorden? Heb jij vragen? Onderwerpen waarover je meer wil weten? Wil jij je kennis delen? Laat het weten via [email protected]! Ondernemersteam Gelderland deelt graag zijn kennis en ervaring ook met jou!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen