Computertalent gezocht in omgeving Dieren

DIEREN – Deelnemers aan de LEDSCOM voeren onderling diensten uit. In plaats van geld wordt gerekend met Talenten.

In principe 10 Talenten voor een uur werk; ongeacht de aard van dat werk. Om meer bekendheid aan deze ‘ruilende dienstverlening’ te geven, zoekt het bestuur een deelnemer die hen wil helpen social media op een effectieve wijze in te zetten.

LEDSCOM Dieren e.o. heeft momenteel ruim dertig leden verspreid over Dieren en direct aanliggende dorpskernen en Doesburg. Deze Letskring beschikt over een diversiteit aan kennis en vaardigheden die voor een ander ingezet kan worden: van fietsreparatie tot het bakken van een taart en van muziekles geven tot het uitlenen van een fietsdrager, afhankelijk van het aanbod. Op de website staat een marktgids waarin vraag en aanbod opgesomd staan.

Eén van de deelnemers van LEDSCOM Dieren:

“Door zeer slecht weer kon ik niet op de fiets naar mijn vrijwilligerswerk. Via de LEDSCOM heeft iemand mij met de auto gebracht en gehaald.’ Voor deze dienst ‘betaalde ik een aantal van 15 Talenten plus dat ik ook de benzine vergoed. Ik kan op verzoek van een ander lid hulp bieden bij computergebruik, een tekst redigeren of huishoudelijke klusjes verrichten.’ De penningmeester houdt de inzet van talenten bij.

LETS als organisatie is ontstaan in de jaren zestig van de vorige eeuw in Amerika en heeft zich ook verspreid in Europa. Het principe van Lets-kringen is gericht op wederzijdse dienstverlening.

Men kan elkaar ontmoeten in de zogenaamde ‘kledscafé’s’, waarbij ook ruilhandel mogelijk is in goederen. Het sociale aspect krijgt zo ook de ruimte.

Mensen die aan willen sluiten bij LEDSCOM Dieren zijn van harte welkom, zeker ook diegene die zijn/haar sociale media-talent in wil zetten. Voor extra informatie: telefoon: 0313 – 41 66 11 of  0313-427757 of via de website www.ledscomdieren.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen