Koninklijk besluit over rotonde in Velp

Foto: GoogleMaps

VELP – Het verzoek van de gemeente aan De Kroon om een gedeelte van de voortuin van het appartementengebouw aan de Arnhemsestraatweg/hoek Daalhuizerweg ter onteigening aan te wijzen is ingewilligd.

In het Koninklijk Besluit van 2 juli staat dat het belang van een vlotte en veilige doorstroming van het verkeer en verbetering van de infrastructuur het noodzakelijk maakt dat de gemeente het eigendom verkrijgt van een gedeelte van de voortuin.

Aankoop gedeelte voortuin noodzakelijk
De gemeente heeft de afgelopen jaren met een overgrote meerderheid van de eigenaren van de appartementen overeenstemming bereikt over de aankoop van een gedeelte van de voortuin.
Twee eigenaren zijn het niet eens met de verkoop. Nu de meeste eigenaren en ook De Kroon de noodzaak van de rotonde inzien, probeert de gemeente nog eenmaal om ook met de laatste eigenaren het eens te worden over de aankoop van een gedeelte van de voortuin.

De gemeente wil vanwege de werkzaamheden dan ook een tijdelijke werkstrook huren van de eigenaren. Huren van de werkstrook is een betere optie, omdat dan minder grond hoeft te worden aangekocht of onteigend.

Gemeente hoopt op unanieme overeenstemming
Wethouder Ronald Haverkamp hoopt van harte dat het Koninklijk Besluit alle appartementseigenaren over de streep trekt: “Ik begrijp goed dat deze ingreep impact heeft op met name de bewoners van het appartementsgebouw, maar de rotonde is echt nodig. De verkeersveiligheid en de doorstroming worden hiermee gediend. Het is voor alle betrokkenen het beste als we met alle eigenaren tot overeenstemming kunnen komen voor de aankoop van het stukje van de tuin dat voor de rotonde nodig is“.

Mochten de twee eigenaren dit finale aanbod toch weigeren dan ziet de gemeente zich genoodzaakt een gerechtelijke onteigeningsprocedure te starten. Dan kan de gemeente niet anders dan ook de werkstrook die nodig is om de geplande rotonde te realiseren eveneens in de onteigening te betrekken.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen