Jaarlijkse Heideschouw over het Rozendaalse Veld

VELP/ROZENDAAL – Genodigden, (bestuurs)leden van de Geërfden van Velp, en vertegenwoordigers van de gemeente Rheden en Rozendaal, hebben zaterdag 22 augustus de jaarlijkse Heideschouw gehouden.

Van de gemeente Rozendaal was burgemeester Klein Molekamp aanwezig en gemeente Rheden was vertegenwoordigd door wethouder Constans Pos en Nienke Moll, verantwoordelijken voor het beheer vanuit de gemeente.

Het weer was prachtig, de rit ging, op een platte wagen gezeten vanaf de parkeerplaats van het Rozendaalse Veld via de bijenkasten aan de noordzijde van de Koningsweg, naar de brandtoren en weer terug. Dit jaar kreeg werd er een tussenstop gehouden bij de bijenkasten in het gebied, imker Leendert van ’t Leven vertelde over het wel en wee van (bloem)bijen en hoe belangrijk bijen zijn voor de natuur.

Heideschouw 2015

Nienke Moll kreeg onderweg de gelegenheid iets te vertellen over het beheer van het prachtige gebied, het creëren van een nieuwe zandverstuiving en de manier waarop dit jaarlijks vorm wordt gegeven.

Bij de brandtoren was het tijd voor een hapje en een drankje en werd er middels een maquette aangekondigd dat er plannen liggen om een rust-, uitkijk- cq schuilplek te realiseren. Deze zal in de omgeving van de brandtoren geplaatst worden.

Wist u dat, als u huiseigenaar bent binnen de kadastrale gemeente Velp (Dit is dus niet de gemeente Rheden), u ook een geërfde bent? De geschiedenis van de Geërfden gaat, voor zo ver bekend, terug tot het jaar 1342, voor meer informatie zie: http://www.geerfdenvanvelp.nl.

Klik op de bovenste foto voor een foto-impressie van de Heideschouw van 2015.

Heideschouw 2015

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen