Krista den Hertog – Heins neemt afscheid gemeenteraad Rheden

Foto:

GEMEENTE RHEDEN – Krista den Hertog – Heins treedt terug uit de gemeenteraad van Rheden. Hoewel zij de fractie van D66 met veel plezier en enthousiasme leidt, voelt zij zich wegens privé omstandigheden gedwongen deze keuze te maken.

Groot verlies voor D66
Onder haar leiding is de huidige coalitie gevormd, die in deze moeilijke tijd succesvol weet te opereren. De voorzitter van de afdeling, Paul Jans, geeft aan haar keuze te betreuren, maar te respecteren. Tegelijkertijd ziet hij Den Hertog’s vertrek als een groot verlies voor D66. Den Hertog verstond de kunst aan de ene kant de verbinding te zoeken en aan de andere kant haar principes uit te dragen.

Een meedenkende, flexibele gemeente Rheden
“Den Hertog heeft de laatste jaren sterk geageerd tegen een verdere toename van het goederenvervoer over de IJssellijn. Het amendement ‘Rampoefening langs het spoor’ kwam van haar hand; zij maakte zich hard voor winkelopenstelling op zondag en verder maakte zij zich sterk voor een verandering in bestuursstijl, waarbij inwoners vroeg betrokken worden bij besluitvorming.”

Hierbij hoort volgens haar een meedenkende, flexibele gemeente. Na een periode van 5,5 jaar fractievoorzitterschap zegt Den Hertog: “Ik laat vol vertrouwen een goede, evenwichtige fractie achter.”

Wisseling van de wacht
Dorus Klomberg neemt de rol van fractievoorzitter op zich en Florian Ort wordt het nieuwe raadslid voor de D66 fractie. Eind september neemt Den Hertog afscheid van de gemeenteraad.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen