Maximum snelheid N348 Spankeren naar beneden!

Foto: rheden.nieuws.nl

SPANKEREN – Afgelopen dinsdag besloot het college van B&W om de gemeenteraad voor te stellen, de maximumsnelheid op de N348 in Spankeren te verlagen.

Dit houdt in vanaf Herberg de Luchte tot de Zutphensestraatweg 43 (de eerste bebouwing na Herberg de Luchte komend uit de richting Leuvenheim) een verlaging van 80 naar 70 km/u. En vanaf de Zutphensestraatweg 43 tot aan de sluis een verlaging van 80 naar 50 km/u.

Onafhankelijk onderzoek
Een onafhankelijk bureau heeft onderzoek gedaan naar de (subjectieve) verkeersveiligheid van de N348 tussen de bebouwde kom van Dieren en Herberg de Luchte. Belangrijkste conclusie van dit onderzoek is om ter verbetering van de verkeersveiligheid de maximumsnelheid te verlagen.

Naast deze aanbeveling is nog een aantal zaken voor verbetering vatbaar. Het totale rapport met de geadviseerde maatregelen is te vinden op: https://cdn.nieuws.nl/media/sites/280/2015/09/02155641/Rapportage-N348-Spankeren.pdf.

Coalitieakkoord
In februari 2014 heeft de raad het voorstel om de komgrens van Spankeren (N348) ongewijzigd te laten, niet behandeld. Dit omdat de raad vond dat er niet genoeg informatie was om een allesomvattende afweging te maken. Het verleggen van de komgrens werd ingezet als middel om de verkeersveiligheid te verbeteren.

Onderzoek
Na de verkiezingen is in het coalitieakkoord opgenomen dat de verkeersveiligheid van de N348 voor zowel deelnemers als omwonenden nader onderzocht moest worden.

Overleggroep N348
Dit onderzoek is voorbereid door de overleggroep N348. Deelnemers aan deze overleggroep zijn: de Belangengroep N348 Spankeren (aanwonenden), Belangenvereniging Spankeren, Veilig Verkeer Nederland en de gemeente Rheden. Samen hebben zij een onafhankelijk ingenieursbureau gekozen om het onderzoek te laten doen naar de verkeersveiligheid.

Provinciale weg
Naar verwachting komt het onderwerp aan de orde tijdens de informatieavond van de gemeenteraad op dinsdag 6 oktober 2015. Omdat de N348 een provinciale weg is neemt de provincie Gelderland uiteindelijk de beslissing. Indien de raad in oktober akkoord gaat met het overnemen van de conclusies uit het onderzoek, wordt het overleg met de provincie in november opgestart.

Wethouder Ronald Haverkamp:
“Ik ben erg blij dat we in goed overleg sámen een oplossing hebben gevonden voor de verbetering van de verkeersveiligheid in deze buurt. Het is een prima oplossing waar we allemaal achter kunnen staan.”

Snelheid N348 Spankeren

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen