Officiële opening schoolplein ROC A12 en Titus Brandsma

04 sep 2015, 11:28 Nieuws
schoolplein
VELP - Dinsdag 8 september opent locoburgemeester Nicole Olland officieel het schoolplein van Titus Brandsma (Arentheem College) en ROC A12 Velp .
De Christelijke Onderwijs Groep Vallei & Gelderland – Midden (COG), waar ROC A12 en Titus Brandsma, Arentheem College, onderdeel van uitmaken, werkte de afgelopen maanden hard aan de realisatie van het schoolplein volgens het principe Gezonde School.
Gezond Schoolplein
Op een Gezond Schoolplein krijgt iedereen de ruimte om te bewegen en te spelen in een uitdagende, groene en rookvrije omgeving. Dat is belangrijk voor een gezonde ontwikkeling. Een Gezond Schoolplein prikkelt de fantasie, stimuleert beweging en leert over het belang van de natuur. Tijdens én na schooltijd. Dit heeft een positief effect op het concentratievermogen en de leerprestaties. Het schoolplein heeft dan ook niet alleen de functie tijdens de pauzes, maar fungeert ook als een ‘buitenlokaal’. Het schoolplein is na schooltijd geopend en voor iedereen uit de buurt toegankelijk.
Gezonde School
COG en haar scholen willen met de gezonde schoolpleinen een bijdrage leveren aan de bewustwording onder jongeren voor een gezondere leefstijl. Sport, voeding en gezondheid zijn belangrijke thema’s. In Ede wordt maandag 7 september het schoolplein volgens de landelijke principes van het Gezonde Schoolplein geopend.
Een plein voor beweging en ontspanning
Dick Helders, directeur Arentheem college, Titus Brandsma: “Leerlingen hebben grote invloed gehad op de inrichting van het schoolplein. Het is dan ook hun plein!” Ruud Peters, Locatiedirecteur ROC A12: “Het is een groen, sfeervol en open plein geworden, een mooie aanwinst voor de studenten van beide scholen en de buurt.”