FOTO’s: Terug naar Toen, het grootste stoomtreinfestival van Nederland

DIEREN – In het weekend van 5 tot en met 6 september was het grootste stoomtreinfestival van Nederland te bezoeken, onder de naam: “Terug naar Toen”, georganiseerd door de Verenigde Stoomtrein Maatschappij (VSM).

Zij vierde dit weekend het 40-jarig bestaan, een groot aantal gerestaureerde stoomlocomotieven waren daarom op beide dagen actief op de spoorlijn tussen Apeldoorn en Dieren. Met een lengte van bijna 23 meter en een dienstgewicht van 130 ton en meer, behoren deze tot de verbeelding sprekende machines tot de grootste die ooit, in Europa hebben rondgereden.

In de locomotievenloods in Beekbergen waren een aantal modelbanen opgesteld, naast de spoormarkt, waar van alles op het gebied van spoorwegen en modelbanen verkrijgbaar was. Het museumstoomdepot was opengesteld, zodat de bezoeker een indruk kreeg van het werk op een stoomdepot. Er wordt kolen geladen, water genomen, gedraaid op de draaischijf en nog veel meer.

In Loenen waren ook diverse activiteiten, waaronder een draaimolen voor de kinderen of echte miniatuurtreinen waar kinderen op mee konden rijden. Er waren stoomwalsen, stoomtractoren en een zaagmachine operationeel. Stands van collega maatschappijen en modelbaanartikelen en occasions. Daarnaast kon men genieten van een hapje en een drankje op het grote terras grenzend aan het perron.

Tussen de stations Loenen en Beekbergen pendelenden ook nog eens verschillende antieke autobussen, deze stopten bij de speciale haltes nabij station Beekbergen en Loenen.

Meer informatie vindt u op de site: http://www.stoomtrein.org/evenementen/tnt.html.

Ondanks het slechte weer en de regenbuien kwamen veel liefhebbers naar Beekbergen, het was absoluut de moeite waard!

Station   5-9-15   047

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen