Dieren-Zuid is een winkel rijker: De Overbuurvrouw

Foto: rheden.nieuws.nl, Peter de Waard

DIEREN – Zaterdag 5 september werd aan de Zutphensestraat een nieuwe winkel, “De Overbuurvrouw” geopend. In het pand aan de Zutphensestraat 2, waren eerder al een drukkerij, slagerij, bakkerij, fotograaf en Free People gevestigd geweest. In 2014 was het opengesteld tijdens de Open Monumenten Dag.

Met man en macht is er gewerkt om de nieuwe winkel te kunnen openen. Slechts 9 dagen zaten tussen het moment van overdracht en de opening. Een winkel die echt thuishoort in het pand en daardoor ook in Oud Dieren. Vintage, brocante en dergelijke is er te vinden.

De Overbuurvroeu, Dieren

De Overbuurvrouw
Deze spullen worden ingekocht in Nederland, Belgie en Frankrijk. De naam van de winkel is ontstaan doordat twee voormalige overbuurvrouwen, Hanny Averdonk en Reina van der Heide het idee opvatten om samen te gaan werken. De een met tweedehands exclusieve kleding en accessoires, de ander met Brocante en Vintage spullen. Beiden hebben een lange verkoopervaring en stonden eerder al op diverse speciale markten.

Officiële openingshandeling
Rond drie uur waren er al een aantal gasten gearriveerd, en korte tijd later werd de officiële openingshandeling verricht door de jongste kleindochter van een van de dames. Zij mocht, te midden van beide eigenaressen en hun kleinkinderen, een lint doorknippen. Daarna was het tijd om de winkel te bezichtigen en een hapje en een drankje te nuttigen. Ook werd er meteen al het nodige verkocht.

De Overbuurvrouw, Dieren

De winkel is geopend van woensdag tot en met zaterdag, de eerste zondag van de maand en tijdens activiteiten en festiviteiten in het dorp.

2015-09-05 De OverbuurvrouwDieren 001 2015-09-05 De OverbuurvrouwDieren 005 2015-09-05 De OverbuurvrouwDieren 006 2015-09-05 De OverbuurvrouwDieren 007

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen