Marathon van Amsterdam voor zieke Velpenaar

Foto:

REGIO – Oproep: ‘Ik hoop door het lopen van de marathon van Amsterdam mijn steentje te kunnen bijdragen aan de bestrijding van de ziekte van Kahler. Mijn looptrainer Jan Frederik Langendoen uit Velp is hier recentelijk namelijk het slachtoffer van geworden. Helpt u mij hem te helpen?

Ik ben Maurice Leenders, 40 jaar en woon in Bemmel. Vier jaar geleden ben ik begonnen met hardlopen en dit is uiteindelijk mijn passie geworden. Ik startte met wedstrijden van 5 km en heb mezelf uiteindelijk uitgedaagd tot het lopen van mijn eerste Marathon in Rotterdam op 12 april 2015.

In april van dit jaar ben ik met veel plezier begonnen met crosstraining bij Jan Frederik Langendoen van Arnhem-loopt (www.arnhem-loopt.nl). Helaas heeft hij net op 39 jarige leeftijd te horen gekregen dat hij de ziekte van Kahler heeft.
Ziektebeeld kahler

Dit is een vorm van kanker waarbij het beenmerg wordt aangetast en die vaak dodelijk is. Gelukkig doet ondermeer het Radboud Ziekenhuis veel onderzoek naar deze ziekte. Dit onderzoek kost echter veel geld.

Vandaar dat ik mijn 2e marathon in Amsterdam ga lopen op 18 oktober, om geld in te zamelen. De Marathon in Rotterdam heb ik volledig voor mijzelf gelopen. De marathon van Amsterdam op 18 oktober ga ik echter voor de mensen met de ziekte van kahler en wel speciaal voor Jan Frederik Langendoen lopen.

Ik heb dan ook zelf, in overleg met de afdeling Oncologie, een actie opgestart via het Radboud umc. Uw donatie is van harte welkom en stimuleert mij enorm om een goede marathon te lopen.

U kunt doneren via:

https://actie.radboudoncologiefonds.nl/maurice-loopt-voor-kahler

Dit is mijn eigen actie pagina, op de site van de Radboud en daarop kunt u uw donatie zien en de stand bijhouden!

Met vriendelijke en hopelijk met heel veel centjes ophalende groet, Maurice Leenders’.

Maurice Leenders

 

Foto: Links Maurice Leenders, rechts Jan Frederik Langendoen

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen