Dementie, kunnen we ons erop voorbereiden?

Foto: dementie

DIEREN – Specialist ouderengeneeskunde Karen Oosterwal is op woensdag 30 september te gast op de informatie- en ontmoetingsavond over dementie. De bijeenkomst wordt gehouden in Intermezzo (het voormalige Gelders Hof) aan de Harderwijkerweg 1 in Dieren.

Ze houdt een inleiding over dementie en gaat in op de vraag of we ons kunnen voorbereiden op een tijd waarin we zelf met dementie te maken krijgen.

Door de vergrijzing neemt het aantal mensen met dementie de komende jaren aanzienlijk toe. En als gevolg van het overheidsbeleid blijven ze steeds langer thuis wonen, al dan niet ondersteund door mantelzorgers. Karen Oosterwal gaat in op vragen als: ‘Moeten we maar afwachten wat de toekomst ons brengt?’, ‘Zijn er mogelijkheden om bovenstaande ontwikkeling te beïnvloeden?’ en ‘Wat zijn de nieuwe medische inzichten?’.

De avond is bedoeld voor iedereen die meer wil weten over de omgang met dementie in het dagelijks leven. Er is voldoende ruimte voor inbreng uit de zaal.

De toegang is gratis en de bijeenkomst begint om 19.00 uur en duurt tot 20.30 uur. Er is voldoende parkeergelegenheid aan de achterzijde van het gebouw.

Aanmelden gewenst
Vooraf aanmelden is niet verplicht, maar in verband met de organisatie wel erg prettig. Dit kan via MVT Rheden/Rozendaal: 026 – 370 70 70, werkdagen van 9.30 tot 11.30 uur of per mail: [email protected].

Mocht de opvang voor de thuissituatie of het vervoer voor u een probleem zijn, dan kunt u ook daarover contact opnemen met het MVT.

De informatie- en ontmoetingsavonden over dementie worden georganiseerd door Alzheimer Nederland afd. Arnhem e.o., Attent Zorg en Behandeling, Buurtzorg en Stichting Thuiszorg Midden-Gelderland.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen