Gedeeltelijke afschaffing betaald parkeren Velp

Foto: rheden.nieuws.nl

VELP – Betaald parkeren in het centrum en in de rest van het winkelgebied geen betaald parkeren meer maar in plaats daarvan een blauwe zone invoeren. Alleen op de Vlashofstraat en Wilhelminastraat blijft betaald parkeren gehandhaafd. Het College van burgemeester en wethouders heeft dat afgelopen week voorgesteld aan de gemeenteraad.

Aantrekkelijk winkelgebied
Het winkelgebied van Velp moet aantrekkelijk blijven. Daarom is de afgelopen periode gebruikt voor een onderzoek naar mogelijkheden en gevolgen van het afschaffen van betaald parkeren.

Onderzoek
Adviesbureau Mobycon heeft een onderzoek uitgevoerd wat nu is afgerond. Bewoners en ondernemers hebben als onderdeel van het onderzoek meegedacht en hun mening gegeven. Er zijn enquêtes verspreid en er is een parkeermarkt georganiseerd.

Betaalbare oplossing
Het geheel afschaffen van het betaald parkeren in combinatie met de invoering van een blauwe zone bleek de beste optie te zijn, zo blijkt uit het onderzoek. Voorwaarde was dat het de gemeente niet meer dan €100.000,– zou gaan kosten. Het geheel afschaffen kost de gemeente rond de €186.000,–.

Compromis
Daarom is er nu een uitzondering gemaakt voor de Vlashofstraat en Wilhelminastraat, dat blijft betaald parkeren, (€0,20 voor 18 minuten). De betalingsmogelijkheden worden hier wel uitgebreid. Dat laatste was een al langer bestaande wens van bezoekers en ondernemers.

Goede basis voor de toekomst
Wethouder Ronald Haverkamp gelooft in de toekomst van het Velpse winkelhart: ”Met de recente vernieuwing van de Rozendaalselaan en Emmastraat is de kwaliteit van de openbare ruimte op een prima niveau. Het afschaffen van betaald parkeren draagt ook weer bij aan de aantrekkelijkheid van het winkelgebied. Ondernemers zijn natuurlijk ook zelf aan zet om het gebied blijvend aantrekkelijk te houden. Kwaliteit, sfeer en diversiteit van winkelaanbod zijn heel bepalend. Wij willen daarbij ondersteunen, bijvoorbeeld door onze bijdrage aan de Bedrijveninvesteringszone.”

Besluit
De gemeenteraad neemt in oktober een definitief besluit. Het nieuwe parkeerregime zou dan vanaf 1 januari 2016 moeten gelden.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen