20e Rhedense Fiets4daagse in 2016 gaat door!

Foto: rheden.nieuws.nl, Peter de Waard

DIEREN – Het was lange tijd onzeker, maar in 2016 vindt de 20e editie van de Rhedense Fiets4Daagse plaats. De start is op woensdag 17 augustus en de finish is zaterdag 20 augustus.

Inschrijven kan vanaf begin 2016 op www.fiets4daagserheden.nl. De organisatie wil van het vierde lustrum een mooi feest maken voor Dieren en omstreken.

Laatste Rhedense Fiets4daagse?
De 20e editie zal in principe de laatste Rhedense Fiets4daagse zijn. Voorzitter Bas Geerdink licht toe:
“De houdbaarheidsdatum is al een tijdje in zicht. Het aantal deelnemers daalt ook in Dieren al jaren gestaag. De sponsoring loopt terug, dus de inkomsten dalen. Daardoor lukt het niet meer met een sluitende begroting te werken.

Vrijwilligers en bestuursleden zijn steeds moeilijker te vinden!
Daarnaast is het vrijwilligersbestand waarop de vierdaagse draait vergrijst en zijn bestuursleden die de handen uit de mouwen willen steken moeilijk te vinden. We willen daarom met opgeheven hoofd er in 2016 een mooi feest van maken en dan een punt zetten achter de Rhedense Fiets4daagse. “

Vertrouwd concept alle dagen of maar één…
Elke dag zijn er routes van 30, 50 en 80 km door het afwisselende landschap van de gemeente Rheden en omstreken. Fietsers kunnen alle dagen meedoen, maar één of twee dagen meefietsen kan ook. Recreatief van de omgeving genieten staat bij de Rhedense Fiets4daagse centraal.

De tochten zijn duidelijk uitgepijld en deelnemers ontvangen een routebeschrijving en folder met onder andere aanbiedingen van sponsors onderweg. Start en finish zijn bij Grand Café Theothorne in Dieren, al jaren partner van de RF4D. Rond Theothorne zorgt de organisatie elke dag voor muziek en gezelligheid.

Zaterdag 20 augustus Kindertocht
Alle scholen hebben vakantie als de RF4d plaats vindt. Voor ouders met jongere kinderen is op de zaterdag weer de Kindertocht van 15 kilometer. Met net als de afgelopen vier jaar leuke kinderactiviteiten onderweg.

Voor meer informatie kunt u terecht bij [email protected] of kijk op www.fiets4daagserheden.nl

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen