Gemeenteraad Rozendaal geeft voorkeur aan RTV als lokale omroep

Foto: .

ROZENDAAL – De gemeenteraad van Rozendaal heeft unaniem gekozen voor RTV Rheden Rozendaal als lokale omroep. De raadsleden gingen dinsdag 15 september akkoord met het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van Rozendaal om de voorkeur te geven aan RTV Rheden Rozendaal.

RTV Rheden Rozendaal en de huidige lokale omroep M-FM hebben beide een aanvraag ingediend om de komende vijf jaar te mogen uitzenden in de gemeenten Rheden en Rozendaal. Wettelijk mag maar één lokale omroep per gemeente uitzenden en daarom moest de gemeenteraad beslissen welk programmabeleidbepalend orgaan (PBO) het meest representatief is.

In het PBO zit een afvaardiging van de inwoners van beide gemeenten en heeft als taak het programmabeleid op te stellen en de uitvoering hiervan te toetsen.

Het college van burgemeester en wethouders van Rozendaal kwam na een onderzoek tot de conclusie dat het PBO van RTV Rheden Rozendaal het meest representatief is. De gemeenteraad deelt deze conclusie.

Nu Rozendaal een beslissing heeft genomen is het nu wachten op de gemeenteraad van Rheden. Die neemt op dinsdag 22 september een beslissing. Net zoals in Rozendaal ligt in Rheden ook een advies van het
college van burgemeester en wethouders om te kiezen voor RTV Rheden Rozendaal.

Het is aan het Commissariaat voor de Media om te beslissen wie uiteindelijk de uitzendvergunning voor de komende vijf jaar krijgt. Wanneer dit zal gebeuren is nog onduidelijk. De huidige uitzendvergunning van M-FM loopt op zaterdag 17 oktober 2015 af.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen