Christiaans en Glasbergen pakken de winst bij de Cross-Duathlon van de Posbankloop 2015

VELP – De tweede Posbankloop Cross-Duathlon vanaf camping Beekhuizen te Velp was een prooi voor Joost Christiaans uit Renkum en Jessica Glasbergen uit Den Helder. Vooraf bestempeld als kanshebbers voor de overwinning bij de lange afstand, maakten ze dit ook waar op het zware parcours.

Korte afstand
De winst bij de korte afstand was er voor Alex Mulders uit Arnhem en Reza Hormes-Ravenstijn uit Wijchen.

Lange afstand
Christiaans wist de 8km hardlopen, 18km mountainbiken en 3km hardlopen te overbruggen in 1 uur 39 minuten en 19 seconden. Glasbergen had 1 uur, 57 minuten en 43 seconden nodig voor het uitdagende parcours rondom de Emma-Piramide. De lokale favoriet Jeroen Brands uit Arnhem wist bij de heren een mooie tweede plaats te behalen voor Gaby van Caulil uit Arenhem. Bij de dames completeerden evenals afgelopen jaar Jony Heerink uit Amersfoort (2e) en Ilona Meter (3e) uit Eerbeek het podium.

Duo’s
Bij de deelnemers die de Cross-Duathlon met zijn tweeën hebben volbracht was de overwinning bij de lange afstand voor het duo Arno Gouweleeuw en Tom Sluiter van MTB Arnhem. Apeldoorners Ewout Visser en Robin de Vries legden beslag op de overwinning bij de korte afstand. Met ruim twee honderd deelnemers uit het gehele land was het in Velp zeer druk op camping Beekhuizen, welke als uitvalsbasis diende voor de atleten.

Wederom een fantastisch evenement
De organisatoren Ronald van den Herik, Pieter Boumeester en Carlos Baltus blikken terug op een fantastisch evenement op de flanken van het Nationaal Park Veluwezoom, waarbij zowel de recreatieve deelnemer als topatleet een fijne wedstrijd kreeg voorgeschoteld. Met het prettige nazomerweer was het ook voor het publiek zeer aangenaam langs de kant.

De Posbankloop Cross-Duathlon is één van de uitdagendste cross-duathlon wedstrijden van Nederland. Het parcours bracht de atleten op het terrein rondom Landgoed en Kasteel Rosendael, de Emma Pyramide en het Rozendaalse Veld. Met een ruimte vrijwilligersinzet door scoutinggroep Markesteen en MTB Arnhem heeft het evenement kunnen plaatsvinden.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

Meer informatie via http://www.posbankloop.nl/cross-duathlon, uitslagen via http://nl.mylaps.com/evenementen/uitslagen/2015/sep/26/velp/index.html

Dossier: Posbankloop 2017