‘Ik kan het’ voor nieuwe brugklassers! 

Foto:

VELP – Op vrijdag 22 augustus start een cursus voor aankomende brugklassers. Voor kinderen die nu in groep 8 zitten en best moeten wennen aan het idee om naar de middelbare school te gaan. 

Vragen:
  • Hoe maak ik nieuwe vrienden? 
  • Hoe gaat het straks allemaal? 
  • Ik voel me wat onzeker, kunnen ze dat aan me zien? 
Voor hen start kindercoach Danielle Budel een speciale brugklastraining ‘Ik kan het’. De cursus omvat 5 bijeenkomsten op vrijdagmiddag van 16.30 tot 18.00 uur bij TV Beekhuizen in Velp. Hiervoor opgeven, graag voor 18 juli, bij [email protected] of 06-46664768.  
Vaardigheden 
De cursus is speciaal bedoeld voor kinderen die de overstap gaan maken naar de middelbare school. Deze overstap is best groot, afscheid nemen van de vertrouwde basisschool en je vriendjes. 
Op de nieuwe school heb je ineens een heleboel docenten, allemaal nieuwe klasgenoten en andere regels. Een grote verandering, waarmee een aantal kinderen best moeite heeft.
Voor hen geeft kindercoach Danielle Budel een speciale training volgens de ‘oplossingsgerichte’ aanpak. Daarin leren brugklassers vaardigheden aan. Door te focussen op wat je wel goed kan. En oefeningen via spel en ontspanning, zoals rollenspellen, visualisaties of het kwaliteitenspel. 
En het bespreken van thema’s, zoals het omgaan met klasgenoten, vriendschappen en welke veranderingen kom ik tegen op de nieuwe school. Ook ‘Social Media’ en planning komt aan bod. 
Doel
De opzet is om de deelnemers, uw kind, een positief zelfbeeld te geven. Wat kan ik goed, wat zijn mijn kwaliteiten of talenten en wat kan ik nog leren? Dat geeft meer zelfvertrouwen, waarmee het makkelijker wordt nieuwe vrienden te maken, grenzen te stellen en met veranderingen om te gaan. Dit om een fijne start te maken op de nieuwe school.  
Aanmelden 
De bijeenkomsten zijn op de vrijdagmiddag van 16.30 tot 18.00 uur. De locatie is Tennispark Beekhuizen in Velp. Voor data, kosten en meer informatie zie http://www.gaafkwadraat.nl/nieuws.html
Aanmelden graag vóór 18 juli bij  [email protected] of bellen naar 06-46664768.  
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Druk op de “Vind ik leuk”-button. Liever via Twitter? Druk op de “Follow”-button. Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen