Repair Café Dieren nu ook versterkt met klokkenmaker!

DIEREN – Het was gelijk al druk bij de opening van het Repair Café Dieren om 14:00 uur in De Oase aan het Ericaplein. Iedereen die iets wil laten herstellen wordt ingeschreven en krijgt een tafel nummertje en tafel aangewezen waar men terecht kan.

Het team van vrijwilligers wat iedere maand aanwezig is voor mensen met kapotte zaken, is versterkt met een horloge-/klokkenmaker. Deze was druk bezig met een niet meer werkend dameshorloge en er wachtte ook nog een stel met een staande klok en ook iemand met een koekoeksklok voor reparatie.

Maar er waren ook weer stofzuigers, lampen, computers, radio’s, fietsen maar ook kleding dat kapot was gegaan werd om te herstellen aangeboden aan één van de vele vrijwilligers. Het hertellen is gratis, men betaalt alleen de eventueel benodigde onderdelen die vervangen worden, een vrijwillige bijdrage wordt natuurlijk wel zeer op prijs gesteld, hier kunnen dan weer extra materialen en gereedschap van gekocht worden.

De wachtende mensen konden ondertussen genieten van een kop koffie dat natuurlijk verkrijgbaar is aan de bar.

Volgens de organisatie wordt er steeds meer gebruik gemaakt van het Repair Café te Dieren. Mensen vinden het een goed idee defecte spullen te laten maken en zodoende een tweede of derde leven te geven, alvorens iets weg te gooien.

Repair Café Dieren is iedere tweede zaterdag van de maand, van 14.00 tot 16.00 in De Oase aan het Ericaplein 1, te Dieren. Ook in Velp is onlangs een Repair Café opgericht. Kijk voor meer informatie op http://www.repaircafe.nl.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen