M-FM streekradio krijgt geen voorschot in de kosten

Foto:

VELP – M-FM, de huidige lokale omroep van gemeente Rheden heeft in een kort geding via de voorzieningenrechter, een voorschot gevraagd van de Rijksbijdrage om haar activiteiten voort te kunnen zetten, ze krijgt deze NIET!

Zo lang het Commissariaat van de Media nog geen beslissing heeft genomen over de toekenning van de zendvergunning aan RTV Rheden-Rozendaal of de Micro Omroep Stichting (M-FM), krijgt M-fm geen bedrag van € 6.000 toegekend voor de resterende tijd dat zij langer uit kunnen zenden.

Het college B&W van de gemeente Rheden stond als gedaagde voor de rechter, Ze vreest, dat wanneer het voorschot nu betaald gaat worden en M-fm maar geen rechten meer heeft als omroep vanaf 16 oktober zij dat bedrag niet kunnen terug betalen. Volgens de rechtbank blijkt die zorg vanwege de slechte financiële situatie van M-fm terecht.

Afgelopen 26 september hebben zowel de gemeenteraden van gemeente Rheden én Rozendaal beiden ingestemd met het raadsvoorstel te kiezen voor RTV Rheden-Rozendaal, een uitkomst die te verwachten viel, aangezien de huidige omroep NIET voldoet aan de eisen van het CvdM.

Officieel loopt de vergunning op 16 oktober af op voor M-fm (Micro omroep Stichting), RTV Rheden Rozendaal heeft ook een aanvraag ingediend voor licentie als omroep voor gemeente Rheden en Rozendaal. Commissariaat van de media moet nog een uitspraak doen over wie de komende 5 jaar als omroep mag uitzenden. Hier zullen enkele weken overheen gaan volgens het CvdM.

Het totale rapport over de uitspraak kunt u lezen op:
http://uitspraken.rechtspraak.nl/inziendocument?id=ECLI:NL:RBGEL:2015:6363

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen