CDA Rheden maakt verkiezingsbelofte waar!

Foto: CDA Rheden

VELP – In Velp wordt parkeren vanaf 2016 goedkoper en gemakkelijker. Betaald parkeren wordt gedeeltelijk afgeschaft, in combinatie met de invoering van een blauwe zone.

Alleen de Vlashofstraat en Wilhelminastraat blijven betaald parkeren, waarbij er wel extra betalingsmogelijkheden komen. Ondernemers én inwoners zijn enthousiast. De gemeenteraad van Rheden heeft 20 oktober een raadsvoorstel hiertoe met grote meerderheid van stemmen aangenomen.

Het nieuwe parkeerbeleid bevordert de lokale economie en is goed voor de werkgelegenheid in onze gemeente. Het is geen geheim dat het CDA zich in de verkiezingstijd en binnen de coalitie sterk heeft gemaakt voor het afschaffen van het betaald parkeren en regulering via blauwe zones. Het volledig afschaffen is een brug te ver, maar met de plannen zoals die nu door de raad zijn aangenomen is het CDA zeer ingenomen.

De CDA-fractie heeft waardering voor het werk van de portefeuillehouder en zijn ambtenaren. Zij zijn er in geslaagd om de wensen en ideeën die er leefden bij de inwoners en ondernemers in Velp te vertalen naar praktische en moderne oplossingen.

Denk bijvoorbeeld aan het invoeren van vrij parkeren op het Oranjeplein om de omliggende straten te ontlasten en het vergroten van het betaalgemak op de enkele betaalautomaten die blijven aan de Wilhelminastraat en de Vlashofstraat.

Meerdere ondernemers uit Velp hebben zich uitgesproken over het grote belang van het (gedeeltelijk) afschaffen van betaald parkeren en invoering van een blauwe zone. Zeker voor detailhandelsbedrijven met een regiofunctie werkt een modern parkeerbeleid drempel-verlagend.

Het is een belangrijke stap op weg naar een duurzaam aantrekkelijk winkelcentrum in Velp. Het winkelgebied in Velp kan nu beter de concurrentie aan met omliggende winkelcentra zoals in Presikhaaf.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen