Obstacle runner Lennart Oukes uit Velp doet mee in de top

Foto: Richard, Lennart, Jesse

Velp – Lennart Oukes, 20 jaar, uit Velp, heeft op 17 en 18 oktober deelgenomen aan de OCR WC in Ohio in Amerika. Er waren circa 1000 deelnemers uit 22 verschillende landen. Op 17 oktober werd de individuele race gehouden. In zijn leeftijdscategorie van 18-24 jaar werd Lennart 17e.

Op 18 oktober nam hij samen met Richard en Jesse deel aan de teamwedstrijd. Hierin werden ze na een hele spannende eindstrijd 1e en daarmee wereldkampioen in categorie “team open wave”. Ze bleven een Zweeds team 5 seconden voor. Lennart heeft erg genoten van zijn verblijf in Amerika.

Amper bijgekomen van zijn avontuur in Amerika vond op 24 oktober de Strong Viking Brother Edition plaats in Spaarnwoude. In deze race, met 50 obstakels en een lengte van 19 kilometer, werd Lennart 2e in een veld van 400 wedstrijdlopers. Hiermee kwalificeerde hij zich voor twee evenementen in 2016: de OCR EK op 12 juni 2016 in ons eigen land én de OCR WC in oktober 2016.

Lennart is pas een jaar bezig met zijn sport “obstacle running”. De eerste serieuze wedstrijd was in maart van dit jaar. Tijdens de Mudmasters in de Haarlemmermeer werd Lennart 7e en kwalificeerde zich meteen voor de OCR (obstacle course running) wereldkampioenschappen in Amerika.

Met behulp van een crowdfunding actie via “Wij zijn sport” slaagde Lennart er in om de benodigde financiën bij elkaar te krijgen voor de reis naar Cincinnati, Ohio, in Amerika.
Na maanden van hard trainen, onder ander veel hardlopen, crossfit, survival, en diverse wedstrijden in Nederland en andere Europese landen, was het in oktober zover.

Op donderdag 15 oktober vertrok Lennart om 05.00 uur vanaf Schiphol richting Amerika. Na een reis van 18 uur kwam hij in Cincinnati aan. Zaterdag was de wedstrijddag. Om 09.00 uur lokale tijd was de start. Het was koud, bijna 0 graden. Het was een zware wedstrijd over 10 mijl (16 kilometer) met ruim 50 obstakels en grote hoogte verschillen.

Ieder obstakel moest worden overwonnen, anders werd je polsbandje door een official doorgeknipt en maakte je geen kans meer op de overwinning. Het aantal uitvallers was groot. Uiteindelijk finishte Lennart als 17e in zijn leeftijdscategorie. Omdat er veel geblesseerden waren, werd zaterdagavond overlegt, wie in welk team zou gaan lopen in de teamwedstrijd op zondag.

Lennart ging lopen met Richard en Jesse. Ieder zou een specifiek onderdeel voor zijn rekeningen nemen en het laatste deel moesten ze samen afleggen. Het werd een erg spannende strijd. Na iedere wissel kwamen ze dichterbij en bij het laatste onderdeel hadden ze nog drie teams voor zich. Pas op de allerlaatste hindernis wisten ze de kop te nemen en ze finishten als eerste op slechts 5 seconden gevolgd door een Zweeds team.

Feest dus. ’s Maandags werd de terugreis weer aanvaard, op dinsdag om 13.30 uur was Lennart weer terug op Nederlandse bodem. Inclusief jetlag ’s woensdags weer naar de ALO om de lessen te volgen.

Foto: Teamfoto winnende team “open wave”. Van rechts naar links: Richard, Lennart, Jesse

'

Reacties

article
66198
Lennart is pas een jaar bezig met zijn sport “obstacle running”
Velp – Lennart Oukes, 20 jaar, uit Velp, heeft op 17 en 18 oktober deelgenomen aan
https://rheden.nieuws.nl/nieuws/66198/obstacle-runner-lennart-oukes-uit-velp-doet-mee-in-de-top/
2015-10-25T17:21:40+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/280/2015/10/25171432/Lennart1.jpg
Lennart Oukes, obstacle running, OCR WC, Strong Viking Brother Edition, Velp
Nieuws, Sport