Belangen Gemeenschap Rozendaal maakt, haar standpunten bekend

Foto: Belangen Gemeenschap Rozendaal

ROZENDAAL – Belangen Gemeenschap Rozendaal (BGR) heeft in de raadsvergadering van 3 november 2015 tijdens de Algemene Beschouwingen 2016, haar standpunten bekend gemaakt. De BGR gaat in 2016 in Rozendaal voor: concrete acties, toekomstgerichtheid en het beter betrekken van de burgers

Bijeen houden
Voor 2016 en volgende jaren vindt de BGR het bijeen houden of beter het weer bijeen brengen van het dorp en zijn inwoners een erg belangrijk onderwerp in onze mooie gemeente. De projectaanpak van het college om een nieuwe dorpsschool te realiseren op de Bremheuvel leidt al enige tijd tot grote verdeeldheid in het dorp; niet alleen in de raad, maar zeker ook onder de inwoners.

Dit bleek recent wederom tijdens een goed bezochte informatiebijeenkomst in het Rhedens, waar deze keer niet alleen directe belanghebbenden/buren hun onvrede lieten blijken, maar ook vele andere betrokken inwoners uit het hele dorp.

Het college werkt stug en gedreven door aan een gecompliceerd veranderingsproces met te weinig draagvlak. BGR wil snel een goede school/opvang voor alle kinderen van 0-12 van 8.00 tot 18.00. Ons uitstekende en snel te realiseren alternatief: vernieuwbouw van de huidige school.

Zorg
Voor de BGR is het voor 2016 primair van groot belang dat alle nieuwe taken in het brede zorgdomein goed en passend bij Rozendaal concreet en betaalbaar ingevuld blijven. BGR is blij dat haar vraag om een lokaal zorgloket op het Gemeentehuis als pilot is uitgevoerd. Ook voor de toekomst wil BGR goede zorg voor de (kwetsbare) burgers in Rozendaal.

De BGR stelt daarom voor het zorgloket ook op de woensdagochtend een vaste, laagdrempelige plek geven in de Serre van Rozendaal. Een combinatie van taken en mensen en mogelijkheden levert bijzondere bijeenkomsten op en voegt positieve energie toe aan de saamhorigheid binnen het dorp. Saamhorigheid brengt Rozendalers bijeen.

Financiën
De begroting 2016 is gebaseerd op een positieve uitspraak van de Raad van State inzake nieuwbouw op De Del en veronderstelt verkoop van alle woningen. Ook zijn de cijfers voor uitgaven binnen het Sociaal Domein begroot op de beschikbare overheidsgelden. Het niet uitkomen van één van deze veronderstellingen of hogere lasten in het Sociaal Domein zorgen direct voor tekorten. Omdat cijfers Sociaal Domein 2015 ook nu nog
(eind oktober 2015) niet bekend zijn en de uitspraak van de Raad van State is uitgesteld.

zijn deze uitgangspunten zeer onzeker. BGR wil financiën op orde houden. Daarom is de BGR voor stabiele reserves en wil BGR deze gelden niet opmaken aan het project bouw Bremschool. De afgesproken koppeling is en blijft een keiharde: geen woningen geen school.

Aandacht voor milieu en eigentijdse voorzieningen
Onderzoek de mogelijkheden en haalbaarheid van een zonnepanelenveld in Rozendaal. De Rozendalers worden blij van een goed en snel werkend internet en daarom moet het college in de actiestand voor de snelle aanleg van een glasvezelnetwerk in Rozendaal.

Respect voor cultuurhistorisch erfgoed
De BGR wil graag een snelle start met het aangekondigde cultuurhistorisch onderzoek, een voorfaseonderzoek voor welstandsnota en omgevingsplan. Dit alles is van groot belang voor het behoud van ons kasteeldorp met zijn mooie groen. Over deze leefkwaliteiten moet door de raad tijdig gewaakt kunnen worden.

Fractie Belangen Gemeenschap Rozendaal (BGR)

  • Alex Koning (fractievoorzitter en raadslid)
  • Karin Spillenaar Bilgen-Dekker (raadslid)
  • Loes Hupkes (raadslid)
  • Hans Veltman (raadslid)
  • Frits van der Togt (commissielid)
  • Hester van der Voort-Cleyndert (commissielid)
  • José Teggelaar – Van den Bosch (commissielid)

bgr-rosendaal

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen