RABO-Burgemeester de Bruinprijs 2015 voor Donna Verheijden

De Velpse Donna Verheijden ontvangt op woensdag 18 november uit handen van Burgemeester van Wingerden-Boers de RABO-Burgemeester de Bruinprijs: de culturele aanmoedigingsprijs voor kunstenaars die aan het begin van hun professionelen loopbaan staan, een band met de gemeente Rheden hebben en een belofte inhouden voor de toekomst.

De prijsuitreiking vindt plaats om 20.00 uur in Theater Theothorne te Dieren.

De 26-jarige Donna Verheijden is videografe. Na het afronden van haar bachelor Graphic Design aan de ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten Arnhem, studeerde ze in 2013 af aan het Masterprogramma Design van het Sandberg Instituut in Amsterdam.

Als beeldmaker ziet Donna het als een verantwoordelijkheid om de hedendaagse vormen van ogenschijnlijke en geƫnsceneerde realiteiten te analyseren, en deze te becommentariƫren. Haar onderzoek focust zich hoofdzakelijk op massa- en sociale media, hun verleidingen en onderliggende machtsstructuren.

Donna ontvangt de prijs uit handen van Burgemeester van Wingerden – Boers. Daarna zal ze een deel van haar werk presenteren. Na afloop is er een ontvangst in de foyer van het theater. De prijsuitreiking is gratis toegankelijk.

De RABO-Burgemeester de Bruinprijs wordt jaarlijks georganiseerd door het Rhedense gemeentelijk Cultuurbedrijf RiQQ.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen