Het Rhedens De Tender drinkt water

Foto: Dieren Drinkt Water!

DIEREN – Water is de meest gezonde dorstlesser. Ons lichaam heeft het nodig, het is lekker in combinatie met sporten en bevordert de leerprestaties. Zo bevestigt ook Het Rhedens De Tender. De praktijkschool staat van 9 t/m 13 november een week lang in het teken van DrinkWater.

Na de start op basisschool De Wensvogel is De Tender de tweede school die zich aansluit bij de campagne Dieren Drinkt Water! Leerlingen ontvangen allemaal een bidon waaruit zij op school dagelijks water kunnen drinken. Hiermee stimuleert de school haar leerlingen om water te drinken in plaats van gezoete dranken.

In een groot aantal drankjes zitten teveel suikers. Verschillende wetenschappelijke onderzoeken leggen een link tussen zoete dranken en het ontstaan van overgewicht. Water is het beste alternatief. Bovendien kunnen we in Nederland gebruik maken van kwalitatief goed kraanwater.

Op 9 november opent wethouder Tjebbe Vugts samen met een Special Guest de DrinkWater week op Het Rhedens de Tender. Hierna gaan de leerlingen aan de slag met wateractiviteiten, krijgen zij voorlichting over water, suiker en voeding en kunnen zij hun watercreativiteit kwijt in een ‘selfiechallenge’.

De DrinkWater week is onderdeel van de campagne Dieren Drinkt Water! van Jongeren Op Gezond Gewicht Rheden. (JOGG) Samen met partners streeft de gemeente Rheden naar een samenleving waarin alle kinderen en jongeren wonen, leren, recreëren en werken in een gezonde omgeving met structureel aandacht voor een gezonde leefstijl in het algemeen en voor een gezond gewicht in het bijzonder. Een omgeving waarin de gezonde keuze weer de normaalste zaak van de wereld is.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen