Jaarlijkse Kleindierententoonstelling Het Nuthoen & Ons Sport Ras

REGIO – Op vrijdag 6 en zaterdag 7 november werd voor de dertiende maal de gecombineerde clubshow gehouden van kleindierverenigingen Het Nuthoen en Ons Sport Ras. Deze keer werd de tentoonstelling bij de Jumper XXL gehouden aan de Pieter Calandweg 14 in Arnhem.

De officiële opening op zaterdag werd na een welkomstwoord van de voorzitter Jaap Compas gedaan door locoburgemeester Nicole Olland van de Gemeente Rheden. Zij had ook de eer de prijzen uit te mogen reiken aan de winnaars, samen met de wethouder van Arnhem Leo de Groot van de Partij van de Dieren. Na dat de prijzen waren uitgedeeld verklaarde Nicole Olland de tentoonstelling voor geopend, en konden alle aanwezigen de dieren gaan bewonderen.

Dieren bewonderen.
Er waren ruim 240 dieren te bewonderen zoals grote en kleinere hoenders, konijnen en (sier)duiven. De tentoonstelling werd deze keer voor het eerst gehouden op de bovenverdieping van de dierensuper Jumper XXL en was te bezichtigen vrijdag van 20.30 tot 22.00 uur en zaterdag van 09.00 tot 17.00 uur. Er was ook een loterij waar mooie prijzen mee te winnen waren.

De hoofdereprijzen gingen naar:

  • Fraaiste Hoen pred.F 96 punten, leghorn Nederlands type dhr. Th. Hulshof.
  • Fraaiste Dwerg hoen pred 1e F 96 punten, Ned. Sabelpootkriel porselein blauwgetekend dhr. J.J.H.W. Hageman
  • Fraaiste Konijn pred F 96,5 punten fokker Beverode, rex castor dhr.J. Jacobs
  • Fraaiste konijn c klas pred F 96,5 punten kleurdwerg otter zwart fokker Beverode dhr. J. Jacobs.
  • Fraaiste Sierduif pred F 97 punten oud hollandse meeuw blauw-zwartgeband dhr A. Garagoski

De tentoonstelling werd zeer goed bezocht, meer dan voorgaande jaren. Dit was mede te danken aan het winkelende publiek van de Jumper XXL.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.
Kijk voor meer informatie ook op: http://hetnuthoen.nl/

P. Callandweg 6-11-15 029

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen