Dickens Festival in de Emmastraat te Velp

Foto: Dickens Festival Velp 2015

VELP – Ondernemers van Emmastraat Velp organiseren dit najaar weer een speciaal evenement, het Dickens Festival op zondag 13 december. Dit festival wordt dit jaar voor de eerste keer georganiseerd en belooft een heel bijzonder evenement te worden.

Minimaal 50 kramen in de straat met allerlei eerlijke producten uit de tijd van Charles Dickens én nog veel meer! Met figuranten, muziek, hapjes en drankjes “uit de tijd van” tovert de Emmastraat in Velp zich op 13 december om in een Dickens straat. Het Dickens Festival 2015 moet een sfeervolle dag worden in de donkere dagen voor kerst.

Alles is zoveel mogelijk in de stijl van Dickens, er wordt nog gezocht naar figuranten, kraamhouders in gepaste kleding, vuurkorven, kerstbomen en muziek. KZ radio draait kerstliederen, er staat een draaiorgel, en er speelt een band. Het aanbod in de winkels en op de markt varieert van sieraden, zelfgemaakt spulletjes, bloemstukken tot geweven doeken, kleding en schilderijen.

De restaurants in de Emmastraat zijn open en op de markt is onder andere een broodbakoven te vinden, de beste oliebollen van Teunissen, gerookte vis en erwtensoep.

De Emmastraat is afgesloten voor gemotoriseerd verkeer vanaf het spoor tot aan de hoofdstaat. De Noorder Parallelweg is open voor verkeer, let goed op de parkeer regeling op 13 december, een wegsleepregeling is van kracht.

De organisatie van het Dickens festival heeft een eigen website en Facebookpagina, zie:

Op 13 december is er tevens een trotsmarkt bij kasteel Rozendaal, er rijdt een paard met wagen heen en weer tussen Rozendaal en het Dickens Festival in Velp. Bezoekers kunnen hiermee kosteloos heen en weer rijden.

Dickens Festival Velp 2015-1

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen