Gelders Geologisch Museum viert 20 jarig bestaan

VELP – Het Gelders Geologisch Museum aan de Parkstraat 32 in Velp bestond afgelopen donderdag 19 november 2015 twintig jaar. Om 16.30 uur heette de voorzitter van het museum André van Sisseren iedereen van harte welkom, hij was blij dat er zo veel belangstellenden aanwezig waren op deze heugelijke dag.

Het museum is 20 jaar geleden opgericht door de heer van Dam hij woonde in Rozendaal en had een collectie stenen in zijn kelder, maar de ruimte bleek na verloop te klein en toen heeft hij enige tijd later het huidige pand aan de Parkstraat te Velp gekocht. Daar is de hudige organisatie nog steeds heel blij mee omdat hier de mogelijkheid was en is, de collectie meer uit te breiden. En dat kon afgelopen donderdag wéér, een museum uit Delft heeft namelijk een bijzondere steen geschonken.

Parkstraat 19-11-15   016André van Sisseren: “Het is namelijk een flexibele steen, dat wil zeggen, je kunt de steen buigen!! Dit gesteente komt maar in 3 landen in de wereld voor namelijk Zuid India, Amerika en Mexico, en wij zijn dus zeer blij dit in onze collectie te kunnen toevoegen.”

De officiële feestelijke handeling om 16.00 uur, zou eerst door locoburgemeester Nicole Olland gebeuren, helaas was zij door omstandigheden op het laatste moment verhinderd. De eer viel nu ten beurt aan Henk Peters, hij is expert in geologie en soorten gesteente. Hij mocht de bijzondere flexibele steen in “zijn vitrine” leggen. Waardoor de feestelijke dag officieel was geopend.

Daarna nodigde de voorzitter alle aanwezigen, waaronder ook vele buren, uit voor een hapje en een drankje.

Ook afgelopen donderdag was er de start van een bijzondere tentoonstelling, deze geeft een impressie weer hoe het museum zich in de afgelopen 20 jaar heeft ontwikkeld. Op borden en via kranten knipsels en foto’s word een beeld gegeven van de collectie en de diverse activiteiten van het museum. Iedere vrijwilliger mocht een vitrine inrichten van zijn specialiteit zoals, mineralen, fossielen, gesteente en zand voor deze expositie.

Het museum heeft niets te klagen over vrijwilligers maar liefst 35 deskundigen, ieder op zijn eigen gebied, werken met 5 à 6 vrijwilligers per dag in het museum. En dat doen zij zonder vergoeding van reisgeld of voor werkzaamheden. Zij zien dit als eer te mogen werken met hun hobby.

De collectie is van dinsdag t/m zondag van 12.00 tot 17.00 uur te bezoeken. Voor meer info kijk op: http://www.geologischmuseum.nl

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen