Donna Verheijden krijgt de Burgemeester de Bruinprijs 2015

RHEDEN – De uitreiking van de Burgemeester de Bruinprijs vond op woensdag 18 november 2015 plaats in schouwburg Theothorne in Dieren en werd uitgereikt door Burgemeester Petra v Wingerden aan Donna Verheijden.

Na een welkomstwoord van Willem van Katwijk aan Donna Verheijden en alle andere aanwezigen, was het woord aan Anne Reerink van de commissie van de RABO Burgemeester de Bruinprijs, die uitleg gaf over de keuze die de commissie had gemaakt. Hierna had burgemeester Petra van Wingerden na een korte toespraak, de eer Donna Verheijden een cheque van € 2000,00 te overhandigen samen met een mooie bos bloemen. Vervolgens werd ook de Burgemeester de Bruinprijs zelf uitgereikt. Hierna presenteerde Donna korte stukjes uit van haar film.

De 26-jarige Donna Verheijden is videografe. Na het afronden van haar bachelor Graphic Design aan de ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten Arnhem, studeerde ze in 2013 af aan het Masterprogramma Design van het Sandberg Instituut in Amsterdam. Als beeldmaker ziet Donna het als een verantwoordelijkheid om de hedendaagse vormen van ogenschijnlijke en geënsceneerde realiteiten te analyseren, en deze te becommentariëren. Haar onderzoek focust zich hoofdzakelijk op massa- en sociale media, hun verleidingen en onderliggende machtsstructuren.

De RABO-Burgemeester de Bruinprijs wordt jaarlijks georganiseerd door het Rhedense gemeentelijk Cultuurbedrijf RiQQ.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

Burgemeester de Bruinprijs

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen