Voordracht 3: Zondag 6 VV Dieren haalt ruim 10.000 euro op voor onderzoek slokdarmkanker

Foto: Wendy de Vos

DIEREN – Het 6e Zondagteam van V.V. Dieren verloor vorig jaar een dierbaar teamgenoot. Randy Huhnholz overleed aan slokdarmkanker. Het team legde een jaar lang ziel en zaligheid in het organiseren van een benefietwedstrijd in samenwerking met Vitesse Legends als eerbetoon aan Randy. De spelers haalden hiermee € 12.500,- op voor de stichting “Its Time”.

Het idee van een benefietwedstrijd werd voorgedragen door Angela Huhnholz-Vos, één van de oprichters van stichting “Its Time”. Snel werd duidelijk dat de organisatie van de benefietwedstrijd een behoorlijke klus zou worden. Het team ging er echter vol voor. Bij dit initiatief bleek hoeveel verschillende talenten er in het team te vinden zijn. Bij een aantal spelers zit het organiseren in het bloed. Anderen hebben een vlotte babbel en zorgden dat het sponsorgeld en prijzen voor de verloting en veiling binnen stroomden. Weer anderen hebben een u
itgebreid netwerk, zodat tenten, muziek, skydancers, reclamestickers, toiletten, reclamesteiger etc. konden worden binnengehaald.

De benefietwedstrijd tussen Zondag 6 en Vitesse Legends werd op zaterdag 5 september 2015 gespeeld en was een enorm succes. Met een collecte, veiling van gesigneerde eredivisieshirts en verloting haalde het team maar liefst € 12.500,- op voor stichting “Its Time”.

Its Time
“Its Time” ontplooit activiteiten die gericht zijn op het inzamelen van geld voor de preventie en vroege opsporing van slokdarmkanker bij mensen met een barrettslokdarm. Hiervoor werkt de stichting samen met het AMC (Academisch Medisch Centrum) te Amsterdam. Zie ook www.itstime.nu

Het zesde zondagteam van VV Dieren is door haar geweldige inzet voor de benefietwedstrijd en het ophalen van geld voor onderzoek naar slokdarmkanker voorgedragen voor de Sportverkiezing Rheden 2015 in de categorie ‘Sporter of Sportteam’.

Naam: VV Dieren team Zondag 6
Sport: Voetbal
Categorie: Sporter of Sportteam
Prestaties/Verhaal: organiseerde een benefietwedstrijd voor overleden teammaat en haalde hiermee €12.500,- op voor preventie en opsporing van slokdarmkanker

Kijk voor meer informatie, criteria en het voordrachtformulier op: http://rheden.nieuws.nl/nieuws/66645/sportverkiezingen-2015/ en http://www.sportbedrijfrheden.nl/adviesloket/ en stem hier beneden!

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen