Voordracht 2: Obstacle Runner Lennart Oukes behoort tot de top van de wereld

Foto: Rheden.Nieuws.nl

VELP – Steeds meer mensen geven zich over aan Obstacle Running. Een sport waarbij deelnemers hardlopend diverse obstakels moeten overwinnen zoals: tijgeren, door ijswater en het beklimmen van schotten. Lennart Oukes werd dit jaar 17e van de wereld op de individuele race en samen met Richard en Jesse wereldkampioen op het onderdeel ‘Team Open Wave’.

De in Velp woonachtige Lennart is pas een jaar bezig met zijn sport ‘obstacle running’. De eerste serieuze wedstrijd was in maart 2015. Tijdens de Mudmasters in de Haarlemmermeer werd Lennart 7e en kwalificeerde zich voor de OCR (Obstacle Course Running) wereldkampioenschappen in Amerika.

Ieder obstakel overwinnen
Ieder obstakel moest worden overwonnen. Deelnemers die dit niet lukte maakten geen kans meer op de overwinning. Het aantal uitvallers op het WK was groot. Op 17 oktober 2015 finishte Lennart in de individuele race als 17e in zijn leeftijdscategorie 18-24 jaar. In totaal namen er circa 1000 sporters uit 22 verschillende landen deel aan deze race. De dag erna werd Lennart in de teamwedstrijd gekoppeld aan Richard de Vroome en Jesse de Heer met alsLennart Oukes 2 eindresultaat de wereldtitel! In een nek aan nek race bleven zij een Zweeds team 5 seconden voor.

‘Geen race is hetzelfde’
‘Wat ik het mooiste aan deze sport vind, is de afwisseling en de diversiteit. Geen race is hetzelfde’, vertelt Lennart. ‘De constante variatie van parcoursen, hindernissen en omgevingen maakt waarom ik zo bezeten van deze sport ben.’

Naar het WK door crowdfunding
Met behulp van een crowdfunding actie via “Wij zijn sport” slaagde Lennart er in om de benodigde financiën bij elkaar te krijgen voor de reis naar Cincinnati, Ohio, in Amerkia. Na maanden van hard trainen (onder andere hardlopen, crossfit, survival) en diverse wedstrijden in Nederland en Europa was daar in oktoberde de beloning voor Lennart.

Lennart is door zijn prestatie voorgedragen voor de Sportverkiezing Rheden 2015 in de categorie ‘Sporter of Sportteam’

Naam: Lennart Oukes
Sport: Obstacle Run
Categorie: Sporter of Sportteam
Prestaties/Verhaal: 17e plaats bij de individuele race 18-24 jaar op het WK Obstacle Run in Ohio (Amerika) en Wereldkampioen bij het onderdeel ‘Team Open Wave’ tijdens ditzelfde WK.

Kijk voor meer informatie, criteria en het voordrachtformulier ophttp://rheden.nieuws.nl/nieuws/66645/sportverkiezingen-2015/ en http://www.sportbedrijfrheden.nl/adviesloket/ en stem hier beneden!

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen