Stijn Jorissen wint horloge van juweliershuis Aalbers

VELP – Het is al jaren een traditie, diegene die de Muur van Aalbers, het steilste gedeelte in de Posbankloop, het snelste op rent wint een horloge van juwelier Aalbers uit Velp. Dit jaar was dat Stijn Jorissen, student in Enschede en geboren in Doetinchem.

Stijn is totaal geen lage afstandsloper, na jaren bij de atletiekvereniging kogelstoten gedaan te hebben is bij gaan rennen op de baan. Zijn specialiteit is sprinten op 400 en 200 meter.

Uitreiking Horloge van de Muur van Aalbers Hij deed dit jaar voor het eerst mee aan de Posbankloop met als grote uitdaging een sprint op de Muur van Aalbers. De 20 jarige Stijn kende het parcours niet maar is één dag voorafgaande de Posbankloop samen met zijn vader over de Posbank gereden. Door de lijnen en afstanden op de weg wist hij waar hij moest beginnen met sprinten.

De kilometers voor de muur heeft hij rustig aan gedaan en is zelfs even gaan lopen vlak voor het steile gedeelte. “Even rustig op adem komen, een plaats zoeken op de weg en gaan” dacht de sprinter.

Uitreiking Horloge van de Muur van AalbersMet een uitstekend resultaat! Het record staat al jaren op 1.28 en Stijn wist een tijd neer te zetten van 1 minuut en 31 seconden.

“Die 3 seconde hoop ik volgend jaar in te halen, daar ligt een grote uitdaging. Want toegegeven, eenmaal de muur met een sprint bedongen te hebben zat ik tot mijn oren in het zuur”, voegt Stijn eraan toe.

Zaterdag 21 november kwam Stijn samen met zijn looptrainer het horloge in ontvangst nemen uit handen van de heer Aalbers.

Zowel de organisatie van de Posbankloop als Stijn, hopen dat volgend jaar meer renners een sprint op de Muur van Aalbers, als extra element en uitdaging gaan zien bij de 6 kilometer van de Posbankloop.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

Uitreiking Horloge van de Muur van Aalbers

Dossier: Posbankloop
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen