Rheden eet smakelijk met de Sint

Foto: Rheden eet smakelijk

Zondagochtend 22 november 2015: voor het eerst ruiten krabben. Toch een gedenkwaardige feit na al die mooie zonnige en warme weekenden die we deze herfst hebben mogen beleven.

En dan die arme Sint met zijn veelkleurige Pieten, zaterdag vers aangekomen in verschillende Rhedense dorpen en dan gelijk met die gladheid schoentjes vullen van de verwachtingsvolle kinderen. Voor rheden.nieuws.nl tijd om de 5 december teams een handje te helpen in de keuken want daar moet natuurlijk ook het nodige voorbereid worden voor pakjesavond.

Met dit recept voor pepernoten maak je een halve kilo voor een ongeveer € 1,60 arbeidsloon niet meegerekend omdat het gewoon leuk is om zelf te doen. Een kilo Bolletje pepernoten kost € 3,29. Er zit wel een groot verschil in de ingrediënten. Bolletje verwerkt tarwebloem, suiker, plantaardige oliën (palm, raap), glucose-fructose-stroop, kruidnootjeskruiden (bevat kaneel), rijsmiddelen (E500, E450), gebrande suiker, zout, emulgator (sojalecithine) tot hun nootjes. Laura gebruikt slechts zelfrijzend bakmeel, donkerbruine basterdsuiker, speculaaskruiden, zout boter en melk.

Wat mag ook niet ontbreken op een gezellige pakjesavond? Speculaaspoppen, suikergoed en marsepein, borstplaat, chocoladeletters en taai taai.

Bij de grote gasten van de Sint valt een glas bisschopswijn niet uit zo’n kant-en-klaar fles maar gewoon zelf maken: makkelijk en het ruikt heerlijk door het hele huis.

Het hoort niet echt bij het traditionele Sintersnoep en strooigoed maar het is wel hip en leuk om met je kinderen of kleinkinderen te maken. Cupcakes in 5-decemberstijl.

Lekker onverantwoord al dat zoet. Net als in de zwartenpietendiscussie zou Nederland niet Nederland zijn als er geen gezonde sinterklaasreceptensite zou bestaan. Pepernoten en taai taai van speltmeel, vol boekweit en glutenvrij of suikerloos met oerzoet (een suikervervanger). Ach ja…

Rheden eet smakelijk!

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden