Voordracht 4: Laurine Hetterscheid behaalt zilver op WK Onderwaterhockey

Foto: Laurine Hetterscheid

RHEDEN – Voor veel mensen zal onderwaterhockey niet bekend in de oren klinken, maar de kans is groot dat je er in de komende jaren meer over gaat horen. De sport zit in een lift en Nederland behoort tot de top van de wereld. Laurine Hetterscheid uit Rheden behaalde dit jaar met het Nederlands Damesteam onder 23 jaar de zilveren medaille op het WK in Spanje.

Laurine begon twee jaar geleden met onderwaterhockey en is sindsdien verslaafd. De liefde voor watersport was er al langer, ze heeft meerdere jaren fanatiek wedstrijden gezwommen. De echte overstap naar onderwaterhockey maakte ze toen ze begin 2014 door een speelster van het nationale U23 damesteam werd gevraagd een keer mee te trainen. Laurine werd vervolgens geselecteerd voor het landenteam en bleef ook onderwaterhockeyen voor haar club in Ede.

Tegenwoordig traint Laurine minstens tien uur per week. Daarnaast speelt ze zo ongeveer om het weekend een wedstrijd of toernooi. En dat is lang niet altijd om de hoek. Ze speelde onder andere in Londen, Leeds, Rome en Frankrijk. De sport vergt een hoop tijd en geld. Dat is lastig combineren met haar studie Dierwetenschappen die zij aan de Universiteit van Wageningen volgt. Toch lukt het haar om Laurine Hetterscheid 1voldoende tijd vrij te maken voor de sport.

WK in Spanje
Na de groepsfase bleek dat Nederland U23 tot de top van het deelnemersveld behoorde. Het team van Laurine werd groepswinnaar. In de kwartfinale versloeg het team Canada met 13-0. De halve finale tegen Australië was een zware wedstrijd maar werd gewonnen met 4-3. In de finale was Columbia uiteindelijk een maat te groot. De finale werd verloren met 3-7. Ondanks de verloren finale voelde het zilver als goud: ‘Mooi zilver is goud waard’ was de reactie van het team.

Onderwaterhockey
Het spel wordt gespeeld op de bodem van het zwembad door twee teams, met als doel zoveel mogelijk doelpunten te scoren. Een doelpunt wordt gemaakt door een puck in het doel van de tegenstander te manoeuvreren met gebruik van een 25cm lange stick in de hand. De dames hebben een lange adem, in rust kunnen zij tot 2 minuten onder water blijven.

Naam: Laurine Hetterscheid
Sport: Onderwaterhockey
Categorie: Sporter of Sportteam
Prestaties/Verhaal: behaalde zilver op het WK Onderwaterhockey in Spanje met het Nederlands Damesteam onder 23 jaar

Meer informatie over de Sportverkiezing Rheden 2015? Kijk op http://rheden.nieuws.nl/nieuws/66645/sportverkiezingen-2015/ of www.sportbedrijfrheden.nl/sportstimulering en stem hier beneden!

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen