Let op, bericht over blokkade op Facebook kan nep zijn.

Foto: Facebook

Waarschuwing: Op Facebook worden valse berichten verstuurd met de boodschap dat je jouw Facebook-account moet bevestigen. Doe je dat niet, dan zal volgens het bericht je account verdwijnen.

Je krijgt een melding dat je bent gerapporteerd voor bijvoorbeeld het posten van aanstootgevende berichten. Het bericht lijkt te komen van Facebook Security en wordt afgesloten met ‘Facebook Team’. Om te voorkomen dat je account geblokkeerd wordt, moet je op een link klikken. Deze leidt naar een nagemaakte Facebook-inlogpagina. Hij lijkt echt, maar als je hier je inloggegevens invult, zullen deze in handen van kwaadwillenden vallen. Vervolgens kom je terecht op een pagina, waarop je jouw e-mailadres en wachtwoord moet invullen. Uiteindelijk krijg je een bevestiging dat je account succesvol bevestigd is en wordt je doorgestuurd naar de officiële Facebookpagina.

Advies
Krijg je een bericht dat je Facebook account geblokkeerd is en moet je jouw inloggegevens invullen? Trap er dan niet in en negeer dit bericht! Je Facebook account zal overgenomen worden door personen die via jouw account andere mensen willen oplichten.

Als je echt geblokkeerd bent door Facebook krijg je daar wel bericht van, maar hoef je niet (direct) iets in te vullen. Je kunt dan bezwaar maken via de officiële Facebookpagina.

Bron: opgelicht.avrotros.nl

'

Reacties

article
68456
Trap er dan niet in
Waarschuwing: Op Facebook worden valse berichten verstuurd met de boodschap dat je jouw Facebook-account moet
https://rheden.nieuws.nl/nieuws/68456/let-op-bericht-over-blokkade-op-facebook-kan-nep-zijn/
2015-11-24T13:09:15+01:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/280/2014/12/Facebook0.jpg
Facebook, geblokkeerd, Nep, opgelicht, vals
Nieuws