Echtpaar Poulussen-Brouwer 60 jaar getrouwd!

Foto: rheden.nieuws.nl, Theo Jansen

VELP – Op maandag 23 november bracht burgemeester Petra van Wingerden-Boers een bezoek aan het echtpaar Poulussen-Brouwer ter gelegenheid van hun 60-jarig huwelijk.

De heer Theodorus Cornelis Maria (Theo) Poulussen is op 29 mei 1931 geboren in Rheden en mevrouw Jacomina Berdina (Jac) Brouwer op 30 september 1934 te Arnhem.

Ze hebben elkaar leren kennen bij de AKU fontein in Arnhem. Het achterlicht van de fiets van mevrouw deed het niet, de heer Poulussen heeft het toen helemaal onklaar gemaakt zodat hij mevrouw naar huis kon brengen.

Vanaf hun huwelijk heeft het echtpaar in Velp gewoond. Zij kregen 3 dochters, 2 zoons, 14 kleinkinderen en 2 achterkleinkinderen. Hun hele werkzame leven hebben zij een agentschap gehad voor diverse dag- en weekbladen en een depot voor folderverspreiding. Er waren ongeveer 200 bezorgers in dienst.

Doordat mevrouw nu niet goed meer kan zien is zij beperkt tot vooral luisteren naar TV. Daarnaast geniet zij erg van bezoekjes van haar kinderen en kleinkinderen. De heer heeft kort geleden nog het rijbewijs gehaald voor een duo scootmobiel en scheurt nog dagelijks door Velp op zijn scootmobiel. Ook lost hij graag nog kruiswoordpuzzels op.

Poulussen2

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen