Natuur beschermen rechtstreeks vanuit de huiskamer

Foto: Keith Ramos

REGIO – Stichting Future For Nature ondersteunt natuurprojecten over de hele wereld en reikt jaarlijks de Future For Nature Award uit aan drie jonge, veelbelovende natuurbeschermers.

Deze internationale prijs is gekoppeld aan een geldbedrag van € 50.000 per winnaar dat aan het winnende natuurbeschermingsproject moet worden besteed. Stichting Future For Nature heeft samen met hoofdsponsor Koninklijke Burgers’ Zoo en de 1%Club nu een crowdfundingcampagne opgezet. Zo verbinden zij de donateurs rechtstreeks met twee natuurbeschermers in het veld. Het Arnhemse dierenpark verdubbelt als aanmoediging het geldbedrag van het eerste natuurbeschermingsproject dat € 5.000 binnenhaalt.

Bescherming van de berberaap in Marokko
De Nederlandse Els van Lavieren zet zich succesvol in voor de bescherming van berberapen die in het Atlas-gebergte in Marokko leven. Vaak worden deze apen als huisdieren aan Marokkanen of toeristen verkocht en blijken ze eenmaal terug in Europa totaal ongeschikt te zijn als huisdier. Veel berberapen worden vervolgens eenvoudigweg op straat gedumpt. Door middel van educatie van de Marokkaanse bevolking, maar ook actieve bescherming van de apen in hun natuurlijke leefgebied boekt Els van Lavieren grote successen. Kijk voor een korte uitleg van het natuurbeschermingsproject van Els van Lavieren naar deze video, u kunt het project met een donatie te steunen via http://www.burgerszoo.nl/red-de-berberaap.

Bescherming van de zeekoe in Brazilië
De Braziliaanse Alberto Campos beschermt kustgebieden in Brazilië. De aanleg van dammen en de zich verder uitbreidende garnalenteelt bedreigen het natuurlijke leefgebied van de zeekoeien. Hij weet met zijn team op succesvolle wijze de natuurgebieden te beschermen waar zeekoeien voorkomen. Daarnaast lukt het hen om de lokale bevolking te overtuigen van het belang van deze dieren voor het ecosysteem en de biodiversiteit. Kijk voor een korte uitleg van het natuurbeschermingsproject van Alberto Campos naar deze video, u kunt het project met een donatie te steunen via http://www.burgerszoo.nl/red-de-zeekoe.

Rechtstreekse steun in de rug
Beide natuurbeschermers boeken aansprekende resultaten en met de donaties kunnen zij het werk voortzetten. Het geld komt rechtstreeks bij hen terecht via het crowdfundingplatform. Op http://www.futurefornature.org is alles te vinden over Stichting Future For Nature en alle Award-winnaars die ze steunen.

Berberaap

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen