Voordracht 6: Désirée Smits krijgt mensen in beweging met Slow Sports

Foto: Désirée Smits

VELP – Coaches en trainers zijn belangrijke personen als het gaat om sportdeelname. Een inspirerende coach kan de motivatie voor mensen zijn om te gaan sporten. Désirée Smits uit Velp is zo’n sportcoach. Vanuit haar passie voor sport en bewegen ontwikkelde zij Slow Sports: genietend en ontspannen bewegen voor mensen die op hun eigen niveau willen sporten.

Slow Sports
Desiree Smits 5Désirée startte in 2014 met Slow Sports om mensen in bewegen te krijgen, met name mensen die het moeilijk vinden om te gaan sporten. Slow Sports biedt een combinatie van diverse beweegvormen. Er wordt gewandeld en onderweg zijn er oefeningen voor kracht, balans en coördinatie. Die oefeningen komen uit diverse takken van sport, zoals yoga, krachttraining, pilates en looptraining. Voorop staat: je beweegt op je eigen niveau! De training wordt vaak afgesloten met een ademhalings- of ontspanningsoefening. Désirée zoekt de mooiste bosrijke plekken in de omgeving uit om aan de slag te gaan met de deelnemers. Deelnemers genieten iedere keer van de nieuwe plekken die zij ontdekken.

Drijfveer
Désirée is post HBO gediplomeerd wellness- en leefstijlcoach. “Lopen of fietsen in dit schitterende gebied (Veluwezoom) vind ik heerlijk. En dat plezier deel ik graag met mijn klanten.” Mensen in beweging krijgen, dat is waar ze het voor doet. Veel mensen sporten niet omdat ze bang zijn niet mee te kunnen met de rest of omdat ze sporten gewoon niet leuk vinden. “Als ik ze dan toch over die drempel krijg, geeft mij dat enorm veel voldoening.”

Désirée is door haar eigen sporters voorgedragen voor de Sportverkiezing Rheden 2015 in de categorie ‘Sportcoach’. De deelnemers zijn erg enthousiast over Slow Sports: “Onder de deskundige leiding van Désirée is sporten nog nooit zo leuk geweest. Ook goed voor lijf en geest! Désirée ontvangt ons elke week met veel enthousiasme en een brede lach!”

Naam: Désirée Smits
Sport: Slow Sports
Categorie: Sportcoach

Meer informatie over de Sportverkiezing Rheden 2015? Kijk op http://rheden.nieuws.nl/nieuws/66645/sportverkiezingen-2015/ of www.sportbedrijfrheden.nl/sportstimulering en stem hier beneden!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen