Voordracht 7: Atlete Jasmijn Lau verovert goud op NK Junioren

Foto: Runners World

VELP – Er zijn sporters in de gemeente die al vroeg moesten pieken in 2015. Atlete Jasmijn Lau (16) uit Velp deed dit uitstekend. In februari van dit jaar veroverde zij tijdens de NK Indoor voor junioren goud op de 3.000 meter.

NK Indoor Junioren AB - 28.02.2015 - Apeldoorn 3000 Meter MB Finale 1e Jasmijn Lau - Ciko '66 9:50.91

Jasmijn is lid van de Arnhemse Atletiekvereniging Ciko ’66. Op het NK wist zij de 3.000 meter af te leggen in 9:50,91, een tijd onder de limiet voor het EYOF (European Youth Olympic Festival), het olympisch festival voor tweedejaars C en eerstejaars B junioren in Georgië. Met deze tijd verbrak Jasmijn ook het clubrecord. Jasmijn imponeerde door in de slotronde hard bij haar directe concurrente weg te sprinten.

Jasmijn begon op haar zevende met atletiek bij Ciko ´66 op het onderdeel meerkamp. Ze kwam er snel achter dat hardlopen haar grote passie was. Het liefst loopt ze langere afstanden. Om alles uit haar talent te kunnen halen traint Jasmijn gemiddeld tien uur per week op verschillende locaties. Zo traint ze op Papendal bij Loopland Gelderland en in de Nationale Midden Lange afstand selectie onder leiding van bondscoach Grete Koens. Daarnaast traint Jasmijn bij Ciko ’66, loopt zij wekelijks zelf een duurloop en doet ze wekelijks aan krachttraining.

2015 een goed jaar
Jasmijn heeft haar goede start van het jaar weten door te zetten. In september behaalde ze zilver op de 4 x 800 meter met een team van Ciko ’66. Op 1 november nam ze deel aan een internationale cross (veldlopen) in België waar zij tweede werd achter een Engelse atlete. Twee weken geleden was ze bij de Warandeloop in Tilburg de beste Nederlandse met een tweede plaats bij de B-Junioren. Deze wedstrijd is de eerste grote crosswedstrijd van het crosscircuit 2015-2016.

Jasmijn is voorgedragen voor de Sportverkiezing Rheden 2015 in de categorie ‘Sporttalent(en)’.

Naam: Jasmijn Lau
Sport: Atletiek
Categorie: Sporttalent(en)
Prestaties/Verhaal: Nederlands Indoor Kampioen Junioren op de 3.000 meter (Atletiek)

Meer informatie over de Sportverkiezing Rheden 2015? Kijk op http://rheden.nieuws.nl/nieuws/66645/sportverkiezingen-2015/ of www.sportbedrijfrheden.nl/sportstimulering en stem hier beneden!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen