Boek 120 jaar Dierense voetbalgeschiedenis gepresenteerd

Foto: Diepenmaat Uitgeverij

DIEREN – Zaterdagmiddag 28 november was er in de boekhandel aan het Callunaplein een boekpresentatie. Het ging om het boek “Voetbal in Dieren”, geschreven door Thomas Hilhorst.

Het was overstelpend druk in de Boekhandel Dieren, voorheen wel bekend als de Bruna. Een aantal geïnteresseerden diende in de deuropening, of zelfs buiten, te blijven staan daar er in de winkel echt geen staanplaats meer te vinden was.

2015 11 28 Dieren Boekpresentatie 002

Vrienden, bekenden, familie en afvaardigingen van beide voetbalverenigingen iin Dieren waren aanwezig.

Uitgever George Diepenmaat opende de presentatie met een toespraak en introduceerde hierbij Dierenaar en voetballliefhbber Thomas Hilhorst en zijn boek. De schrijver vertelde in het kort iets over het ontstaan van het boek en gaf aan dat dit boek anders is, dat het niet gaat over Kees die zo goed was, want er zal altijd een Kees, een Jan zijn die goed is.

2015 11 28 Dieren Boekpresentatie 003

Hilhorst heeft veel onderzoek gedaan in archieven en gesprekken gevoerd met oud leden van een der voormalige of tegenwoordige clubs en verenigingen in de tehuizen Gelders Hof en Beverode. Zo is de hele geschiedenis van voetballend Dieren bij elkaar gebracht. Na zijn inleiding overhandigde hij het eerste exemplaar aan beide voorzitters van de voetbalverenigingen. Op hun beurt spraken zij de schrijver toe en bedankten hem voor zijn werk.

2015 11 28 Dieren Boekpresentatie 004

Tenslotte bedankte Diepenmaat de eigenaren van de boekwinkel en riep de aanwezigen op om vooral bij hen dit boek, en vooral ook andere boeken te kopen. Ook de heer Albert Lentink, vanwege de donatie van Buurtschap Dieren om het uitgeven van het boek mogelijk te maken, en journalist en auteur Henk Aalberse die de eindredactie verzorgde, werden in het dankwoord genoemd.

Na een applaus was er dan eindelijk het moment gekomen waarop velen hadden gewacht.Het boek ging direct in de verkoop. Velen hadden al vooraf ingetekend en konden daarom hun exemplaar direct meenemen, hetgeen grote drukte gaf bij de kassa.

Buiten waren nog een aantal voetballertjes aanwezig die hun kunsten vertoonden.

2015 11 28 Dieren Boekpresentatie 001

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen