Schrijfmarathon Amnesty International in Velp

VELP – Het schrijven van brieven lijkt een verdwenen ambacht. Maar schijn bedriegt. Op 10 december, de Dag van de Mensenrechten, triomfeerde de persoonlijke, handgeschreven brief tijdens Amnesty’s Schrijfmarathon 2015.

Amnesty International Velp/Rozendaal nodigde iedereen van harte uit bij boekhandel Jansen & de Feijter in Velp. Vanaf 7.00 tot 21.00 uur was iedereen welkom een brief te schrijven.

In de vroege ochtend bij de start heette voorzitter Angés Kwant van de werkgroep Amnesty Velp/Rozendaal iedereen van harte welkom en bedankte zij alvast alle vrijwilligers voor hun inzet op deze bijzondere dag. Ook Walter Jansen werd hartelijk bedankt voor het beschikbaar stellen van zijn winkel en zijn medewerking.

Burgemeester Petra van Wingerden, natuurlijk ook aanwezig, benadrukte het belang van deze actiedag en dat wij Nederlanders in vrijheid alles mogen zeggen of denken en schrijven, en dat dat in andere landen niet vanzelf sprekend is.

Zij gaf om 7.00 uur het startsignaal voor het schrijfontbijt door zelf als eerste een brief te schrijven, en zo aandacht te vragen voor de vrijlating van gewetensgevangenen. Het terugdringing van de doodstraf, marteling of discriminatie.

Niet alleen in Nederland maar over de hele wereld, van Nieuw-Zeeland tot Ghana en van Brazilië tot Japan klommen mensen in de pen. Meer dan 60 mensen gaven gehoor aan het verzoek om een brief te schrijven. Veel mensen maakten gebruik van de lunch of van het buffet, het was een groot succes!

Om 20.00 uur trad het koor de borrelnootjes op soms begeleid door pianospel, Walter Jansen las enkele stukken poëzie voor van schrijvers over Amnesty.

De locoburgemeester van Rozendaal, de heer van Gorkum, sloot om 21.00 uur de schrijfmarathon af na een korte toespraak. Hij gaf symbolisch de geschreven brieven aan de voorzitter Agnés Kwant van Amnesty International Velp/Rozendaal. Zij bedankte op haar beurt iedereen voor deze zeer bijzondere dag, en reikte de koorleden en het personeel uit de keuken, een roos uit als dank voor hun medewerking.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

Informatie:
Kijk voor meer informatie over Amnesty International op: http://www.velp.rozendaal.amnesty.nl en op facebook bij amnesty velp/rozendaal. Kijk voor een eerdere publicatie over Amnesty International Velp/Rozendaal op: http://rheden.nieuws.nl/nieuws/50251/lous-stelt-voor-amnesty-international/

Emmastraat 10-12-15   028

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen