Gratis parkeren in centrum Velp per 1 januari

Foto: gemeente Rheden

VELP – De gemeenteraad heeft besloten betaald parkeren in het centrum van Velp af te schaffen. In plaats daarvan komt er een blauwe zone. De nieuwe situatie geldt vanaf 1 januari.

Komende maandag 14 december start de voorbereiding al met het verwijderen van de parkeermeters in het centrum van Velp. Parkeerautomaten worden daarnaast buiten gebruik gesteld.

Parkeren op het Oranjeplein wordt per 1 januari 2016 ook gratis. Dit parkeerterrein valt buiten de blauwe zone.

De nu al aanwezige gehandicaptenparkeerplaatsen en vergunninghouders parkeerplaatsen blijven gewoon bestaan.

In een aantal straten blijft het betaald parkeren gehandhaafd, dit zijn de Vlashofstraat en de Wilhelminastraat.

Het winkelgebied van Velp moet aantrekkelijk blijven. Daarom is de afgelopen periode onderzoek verricht naar mogelijkheden en gevolgen van het afschaffen van betaald parkeren. Het geheel afschaffen van betaald parkeren in combinatie met de invoering van een blauwe zone bleek de beste optie.

Omdat als voorwaarde was meegegeven dat het afschaffen van betaald parkeren jaarlijks maximaal €100.000 mag kosten is een uitzondering gemaakt voor de Vlashofstraat en Wilhelminastraat. De betalingsmogelijkheden worden hier in de loop van 2016 uitgebreid. Dat laatste was een al langer bestaande wens van bezoekers en ondernemers.

Werkzaamheden op straat
De komende weken brengt de gemeente de benodigde blauwe belijning aan langs de parkeervakken. Ook komt er nieuwe bebording. Vanaf 1 januari is het gebruik van een parkeerschijf verplicht. De parkeerautomaten worden in eerste instantie afgeschermd om vandalisme te voorkomen, en in januari verwijderd.

Afschaffen betaald parkeren1

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen