Rheden eet smakelijk bij Michelin

Foto: Michelin

Afgelopen week kwam de nieuwe Michelingids van 2016 uit. Rheden Nieuws feliciteert restaurant De Watermolen in Velp met haar eerste vermelding in de gids. Eerder dit jaar kreeg De Watermolen ook al het certificaat uitmuntend van Tripadvisor en is door Lens uitgeroepen tot Topper 2016. De inspecteurs van Michelin schrijven:

“Klassieke keuken van €32,– tot €61,–. De draaiende watermolen (1391) en het gezellige terras zijn de attracties van dit rustieke restaurant. Al moet het aantrekkelijke keuzemenu daar niet voor onderdoen: prikkelende klassieke smaken voor zachte prijzen. Goede standing”.

Goede standing wordt aangeduid met twee vorkjes. Bronckhorst in Rheden heeft eveneens twee vorkjes: “Dit rietgedekte pand herbergt een restaurant met een intiem, sfeervol decor en een mooi terras. Bij de keuken is een bistrohoek. De chef kookt klassiek en werkt tijdens het jachtseizoen met wild uit de regio.” The Hunting Lodge heeft het tot drie vorkjes geschopt: “Dit voormalige jachthuis is omgetoverd tot een elegant restaurant, met een terras dat een mooi zicht biedt op het omringende park en kasteel Rosendael. De chef gaat voor een eigentijdse keuken, zowel qua combinaties als presentatie, ’s middags aangevuld met eenvoudige gerechten.”

De Michelin-gids geeft naast de bekende sterren ook waardering met bestekjes (vorkjes) waarbij één bestekje staat voor “vrij geriefelijk” en vijf bestekjes is “zeer luxueus”. De sterren betekenen één: is een uitstekende keuken in zijn categorie, een goed rustpunt op uw route. Twee heeft een verfijnde keuken die een omweg waard is en bij drie sterren treft u een uitzonderlijke keuken die een reis waard is, het eten is altijd erg lekker en soms buitengewoon, er worden beroemde wijnen geserveerd, de bediening is onberispelijk, het interieur is stijlvol en de prijzen zijn overeenkomstig.
Voor wie het Rode Boekje niet wil aanschaffen er is ook een app en een website van Michelin.

Rheden Nieuws heeft voor u gekeken wat de restaurants met de kerst bieden. Restaurant Bronckhorst biedt u een 6-gangen kerstmenu op de twee kerstdagen en de daarop volgende zondag aan voor €90,– zonder of voor €135,– inclusief wijnarrangement. In De Watermolen wordt op beide kerstdagen voor €89,50 een vijf gangen menu opgediend inclusief wijn. The Hunting Lodge geeft u keus uit een lunch van 4-gangen voor €67,– of een 6-gangen diner voor €89,50 voor een wijnarrangement komt daar nog €46,– bij. Misschien ook leuk om een 4-gangen thuis menu af te halen voor €50. Ook op beide dagen beschikbaar.

Wilt u liever zelf aan de slag met de kersdagen dan vindt u hier een ruime keus aan inspiratie en uiteraard recepten:
Zo doet Jeroen Meus het in Dagelijkse kost, of bij onze grootgrutters Albert Heijn en Jumbo. Een mooie kerstwebsite met ook veel recepten is Christmaholic. Natuurlijk kan Jamie Oliver niet ontbreken met kerst.

Volgende week zullen we opnieuw in de buurt kijken naar kerstmenu’s bij restaurants.

Rheden eet smakelijk!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen