Magazzini Velp staat voor hernieuwing

Foto: Magazzini fotohuisVelp

VELP – ‘Na 20 jaar met plezier bij de bank gewerkt te hebben was het voor mij tijd mezelf te vernieuwen.

Niet bepaald een proces van 24 uur, maar een waarin je patronen, denkwijzes en ook uiterlijke kenmerken los moet kunnen laten en langzaam moet groeien in een nieuwe maatschappelijke rol.Dit vernieuwen, ook wel innoveren, heeft me altijd mateloos geboeid.

Met Magazzini kan ik op zoek naar hergebruik van ons industrieel erfgoed. Een lastafel wordt een nieuwe keukentafel, een werkplaatskast wordt een kassa in een bar/restaurant en een timmermanswerkbank wordt een Sidetable in het Gooi. Niet altijd eenvoudig, want ons industrieel erfgoed is vaak vettig, ruw en niet te tillen lomp.

Naast ons industrieel erfgoed richt Magazzini haar pijlen op hergebruik van de houtstapel. Hoe meer we oud hout hergebruiken, hoe minder er gekapt hoeft te worden. Bovendien is doorleefd hout zoveel mooier dan nieuw hout.

Heeft Magazzini dan alleen oude spullen?

Nee, wij geloven dat de mix van oud en nieuw je huis zo leuk maakt. Alles nieuw en op elkaar afgestemd maakt je huis een showroom. Alles oud met alle kleuren van de regenboog maakt je huis onrustig en onpraktisch.

Daarom vind je bij Magazzini:
Oud materiaal – industrieel erfgoed
Nieuw gemaakt van oud materiaal – tafels en kasten
Nieuw gemaakt van nieuw materiaal – tafels, stoelen, fauteuils, banken, kleden, lampen etc.

Zo hebben we The Oval Office van Obama en de directiekamers van ABN Amro al mogen inrichten. En de kamer van Banki-Moon? Nee, de VN heeft nog wat moeite met de Zwarte Kabouter, dus moet Ban Ki-moon nog even op zijn banki wachten’.

Advertorial: Robert Leemker, Magazzini Velp Woonwinkel en kadohuis, https://www.facebook.com/magazzinivelphttp://www.magazzini-velp.nl/

Magazzini Velp

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen