Voormalig zwembad Beekhuizen, nu met de mooiste sociale huurwoningen van Nederland!

Foto: http://www.wbvg.nl/

VELP – Op dinsdag 15 december vindt de opening plaats van de zes duurzame woningen die gerealiseerd zijn in de voormalige bebouwing van zwembad Beekhuizen aan de Beekhuizenseweg 93 in Velp.

Naast de mogelijkheid om het project te bezichtigen zullen gedeputeerde Bea Schouten, wethouder Nicole Olland en bewoner Marc Loeven de aanwezigen toespreken en een symbolische openingshandeling verrichten.

Sinds 2006 is er door vele partijen gewerkt aan de herbestemming van voormalig zwembad Beekhuizen tot een heel bijzonder project. Nadat het complex in 2000 werd gekraakt, heeft het terrein zich gaandeweg ontwikkeld tot een waardevol natuurterrein met een ringslangpopulatie die zijn weerga niet kent.

Om de continuïteit van de natuurwaarden te waarborgen is ervoor gekozen om op beperkte schaal sociale woningbouw te realiseren voor bewoners die zich in willen zetten voor het behoud en ontwikkeling van de natuur.

Passend bij de natuurlijke omgeving is door architect Jos Bannink uit Arnhem een ambitieus duurzaam ontwerp gemaakt, gebaseerd op energieneutraliteit en strobalenbouw. De woningen hebben een natuurlijke uitstraling door de toepassing van houten gevelbekleding, veel glas en een groot aantal zonnepanelen.

Het project is niet onomstreden geweest. Regelmatig heeft de Rhedense gemeenteraad zich ermee beziggehouden. Maar dankzij steun van de gemeente, de provincie Gelderland en de bij de bouw betrokken partijen, heeft de ambitie van het project de crisis overleefd en konden de woningen na 9 jaar toch nog opgeleverd worden.

Naast bijdragen van bouwbedrijf Vastbouw, woningstichting De Woonplaats en Woningbouwvereniging Gelderland hebben de bewoners een zeer belangrijke rol gespeeld. Zij waren de initiatiefnemers, hebben mede het ontwerp bepaald, hebben meegebouwd en gedurende de uitvoering er op toegezien dat de natuur geen schade werd berokkend door de bouwactiviteiten.

En nu ze er wonen, verzorgen ze, naast de natuur, ook een aantal beheertaken namens de woningcorporatie.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen