Dickens Festival Velp buitengewoon succesvol

Foto: rheden.nieuws.nl

VELP – Dat nostalgie, kerstsfeer en Charles Dickens in trek is bleek wel tijdens het voor het eerst georganiseerde Dickens Festival in Velp

Veel mensen hebben hun weg weten te vinden naar de Emmastraat op zondag 13 december. Met een zonnetje en een hemelsblauwe lucht was de kerstsfeer ruimschoots aanwezig.

Met kerstmuziek, verlichting, kraampjes, veel figuranten en nagenoeg alle kraamhouders en ondernemers gekleed in Dickens stijl werd de Emmastraat een Dickensstraat met allure.

Er werden toneelstukjes opgevoerd, kerstliederen gezonden door diverse koren en de hele dag klonk er muziek uit een bijzonder draaiorgel. De markt werd om 12.00 uur geopend en om 20.00 uur afgesloten met een kanonschot.

De gerookte vis, vers gebakken brood en oud Hollandse koekjes waren erg intrek en uiteraard ontbrak de Gluwein en Erwtensoep niet. Ook de winkels werden goed bezocht en tal van fotografen konden hun hart ophalen.

In de avond liep het bezoekersaantal terug en namen helaas ook de koren en figuranten afscheid van het evenement. Dat was jammer maar zeker geen smet op deze geslaagde dag.

“Dit hadden we echt nooit verwacht en zeker niet bij de eerste keer. Er zijn al aanmelding gedaan voor deelneming aan het festijn voor 2016. Wij hopen dit volgende jaar weer te kunnen organiseren, misschien met nog meer deelnemers, zoekers en decor in de stijl van Dickens” aldus Margrot van der Horst, organisatielid van het Dickens Festival in Velp.

Kijk voor foto’s op: http://rheden.nieuws.nl/fotos/

Wilt u in 2016 deelnemen als kraamhouder of figurant kunnen u een mail sturen naar [email protected]

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen