Sprankelend slot feestweek Wilhelmina Spankeren 100 jaar

SPANKEREN – Zondagavond 18 mei was er een concert van de muziekvereniging Wilhemina in de feesttent aan de Kerkweg. Het publiek beoordeelde de avond met een staande ovatie.

z8qf29oelu05a6dd8d9h8jc59
Zo rond de klok van kwart over 7 was het gezellig druk in de feesttent. Een flink aantal mensen was afgekomen op het laatste evenement tijdens deze feestweek, het Play-In concert.Bekenden ontmoetten elkaar, er werd wat gedronken en al vast een plaatsje gezocht.   
De muzikanten werden naar het podium gedirigeerd en zodoende werd er om half acht gestart door Erevoorzitter Hans Maas die een welkomstwoord sprak. Na hem kreeg het orkest, waarin hij zelf ook nog meespeelt, alle ruimte.
dd76f5q6y82bt0q6ybex04afp
De te spelen nummers werden aangekondigd en ingeleid door dirigent Christian Ansink bijzonder vanavond was het dat niet alleen de leden van Wilhelmina zelf, speelden. Het toch al uit de kluiten gewassen orkest was voor deze gelegenheid uitgebreid met een twintigtal muzikanten van bevriende verenigingen. ‘s-Middags waren deze mensen al aanwezig voor de repetitie en er werden enkele uren besteed aan het doornemen en spelen van de muziekstukken.
ltk5fucp3sw9hj549icoaj5cg
Familie en vrienden van de extra muzikanten waren dan vanavond ook gekomen om te kijken en te luisteren. Alles verliep in een gemoedelijke sfeer. Zo was er geen concertkleding en trof men een enkele muzikant in korte broek. De jeugd van het opleidingsorkest blies ook haar partij mee en zo werd het een concert waarbij zowel muzikant als toehoorder een ieder aan zijn of haar trekken kwam. Tijdens een van de nummers klapte het publiek mee en werd het nog gezelliger.
q2mjz7s8426ze29luicsymr71
Echter aan alles komt een eind en ook aan dit concert. Er was een staande ovatie, een toegift werd gespeeld en een ieder werd nog bedankt voor zijn of haar inzet. De aanwezigen konden na afloop nog napraten en genieten van een drankje en een vrijwillige bijdrage stoppen in een daarvoor neergezet euphonium. (blaasinstrument)
rvryky9xovn00la2er8en7f74
Wilhelmina mag terug kijken op een geslaagd deel van het jubileum jaar. Het volgende evenement staat gepland voor 29juni wanneer er een reünie met een kleine tentoonstelling en een mini concert zal plaatsvinden in de Gelderse Toren in Spankeren. Om het jaar af te sluiten zal er nog een groot concert plaatsvinden in de Ontmoetingskerk in Dieren, dat zal zijn op 6 december 2014.
Klik op de bovenste foto voor meer foto’s
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Druk op de “Vind ik leuk”-button. Liever via Twitter? Druk op de “Follow”-button. Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen