Let op, WhatsAppSpam op veel website’s

Foto: WhatsApp

Bezoekers van diverse websites, ook hier bij rheden.nieuws.nl krijgen met regelmaat op hun mobiel een pop-up in beeld met een WhatsApp Update. Dit is geen officieel bericht van WhatsApp, al lijkt dat misschien wel zo.

Zodra je hier op klikt en de update installeert, zit je vast aan een abonnement dat je vijf euro per week kost. Deze week liet 112.vandaag daar een melding vanuit gaan en WhatsApp zelf maakte hier eerder ook al melding van.

Steeds vaker
Cybercrime-specialist Rickey Gevers ziet dat zulke pop-ups steeds vaker opduiken. In het geval van de pop-up uit naam van WhatsApp wordt de gebruiker gevraagd een update te installeren. Ga je hierop in, dan heb je volgens de tekst nog ’22 seconden’ om ‘door te gaan met de dienst’.

Al geabonneerd?

Mocht je er al op geklikt hebben, ga dan naar payinfo.nl. Hier heb je inzicht in je telefoonaankopen en kun je ieder abonnement beëindigen. Websites waarvan de bezoekers hiermee geconfronteerd worden, proberen uit alle macht de pop-ups te blokkeren, maar dat is nog niet eenvoudig.

Indien je via onze website geconfronteerd wordt met zo’n pop-up, geef het alsjeblieft door, zodat er mogelijk actie ondernomen kan worden. (wij zijn er al mee bezig)

whatsappspam

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden