Vuurwerk, Samen afsteken ……. Samen opruimen

Foto: vuurwerk

GEMEENTE RHEDEN – Ook dit jaar start de gemeente Rheden de actie: Samen afsteken …. Samen opruimen.

Naast een schone en veilige buurt levert deze actie nog wat extra’s op namelijk een waardebon voor iets lekkers bij de bakker én de kans op een taart voor de buurt of een straatbarbecue. De opruimactie vindt plaats op zaterdag 2 januari 2016.

Voor de bakker
Een volle vuilniszak met vuurwerkafval is goed voor een waardebon die ingewisseld kan worden voor iets lekkers bij de plaatselijke bakker.

Straatbarbecue
Dit jaar is er nog een extra prijs te verdienen. Iedereen die vuurwerkafval inlevert, doet mee aan een verloting. De eerste prijs is een straatbarbecue voor 20 personen.

Taart voor de buurt
Bewoners die een leuke foto of een leuk filmpje maken van de opruimactie maken kans op een taart voor de buurt. De buurt met de leukste foto of film krijgt een ‘ikbuurtmeetaart’ aangeboden.
Foto of filmpje kan gemaild worden naar [email protected]. Een foto kan ook getwitterd worden naar @ikbuurtmee.

Informatie
Meer informatie over de actie is te vinden op www.rheden.nl/jaarwisseling en op een flyer. Deze flyer is verspreid op scholen en via de jongerenwerkers. Ook bij de officiële verkooppunten van vuurwerk liggen flyers en zijn gratis afvalzakken te krijgen.

Verder komen er berichten in de lokale media en in de sociale media en zijn er spandoeken opgehangen. Vorig jaar zijn er een kleine 400 zakken ingeleverd.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen